Covid-19

Denna sida uppdateras inte längre.

Med anledning av Coronasituationen samlar Swedsoft relevant information om exempelvis tillfälliga ändringar i lagar och regler, praktiska råd och korta utbildningar för kompetensutveckling.

Information från Swedsoft och våra medlemmar

  • Missa inte heller att vi på sidan Kurser för yrkesverksamma listar ordinarie ingångar till kurser anpassade för yrkesverksamma hos våra medlemmar.

Information från myndigheter och andra organisationer

Följande länkar leder till relevanta organisationers externa webbsida:

Verksamt.se. Alla myndigheters gemensamma webbplats för corona-relaterad information om bl.a. export och import, skatter och avgifter, arbetsbrist och uppsägning, finansiering och lån, tillfällig rabatt för hyreskostnader i utsatta branscher, nya regler vid sjukdom, rådgivning och stöd i din region eller kommun.
Skatteverket. Företag som har tappat mycket omsättning under mars och april 2020 på grund av corona kan ansöka om omställningsstöd hos Skatteverket. Stödet går att söka från den 22 juni klockan 12.00 till och med den 31 augusti 2020.
Dagens Industri. Samlar information om restriktioner och lättnader Sveriges viktigaste handelsländer.
Exportkreditnämnden. EKN har lanserat omfattande nya garantier med anledning av covid-19 pandemin, som är till för exporterande företag i alla storlekar samt underleverantörer till exporterande företag.

  • Business Sweden. ”Corona Response Desk” för exportföretag på varje marknad.
  • Kommerskollegium. Sveriges myndighet för utrikeshandel, EU:s inre marknad och handelspolitik informerar om hur corona påverkar utrikeshandeln. Även information om tullbefrielser, exporttillstånd mm.

Senast uppdaterad 23 juni 2020

Tips och information?

Har ni tips och information gällande Covid-19 som ni tror är relevant för Swedsofts medlemmar? Kontakta gärna kansliet.