Swedsoft besökte Dreamhack

Dreamhack, det är väl bara spel och Jolt cola? Eller? För Swedsofts räkning besökte Per Runeson, vice ordförande, och Gabriel Modéus, kansliet, Dreamhack för att se hur Dreamhack arbetar för att stärka mjukvara och utvecklare i Sverige. Det var intressanta och stimulerande scener som mötte oss.

Dreamhackathon är Dreamhacks egna hackathon som de sen några event ordnar, denna gång tillsammans med DICE och IBM Bluemix. Hit reser mängder med kreativa personer för att under ungefär ett dygn koda. Att Dreamhack bredvid en av sina E-sportarenor låter programmerare visa upp glädjen som finns i att skapa mjukvara tycker vi på Swedsoft självklart är roligt och positivt.

Nytt för i år är att man valt att satsa på att låta indieutvecklare komma och visa upp sig i en egen del av mässområdet. Bland dessa grupper finns mycket glädje i skapandet med personer, ofta unga, som vågar satsa allt på sin idé och glädjen i att skapa nytt. Vem vet, kanske har vi under besöket sett nästa Minecraft?

Men detta är bara en del av Dreamhack, ett event som andas mycket framtidstro. Hit reser tiotusentals; framför allt unga men med en ökande andel äldre, för att under några dagar umgås runt sitt brinnande intresse av digital kultur. Om det så är programmering, E-sport eller bara vanligt hederligt nätverkande med likasinnade.


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail