Ny medlem – ÅF

Idag är vi glada över att få välkomna ÅF som valt att gå in som ny medlem i Swedsoft.

Tor Ericson, Manager Electronics Design, säger att ”ÅF har valt att bli medlemmar i Swedsoft för att vi ser att mjukvara är av oerhörd betydelse för Sverige som dessutom är ÅF:s största marknad.” Han fortsätter, ”Swedsoft adresserar att vidareutveckla och stärka detta område i Sverige och det känns naturligt för ÅF att stödja denna verksamhet som i förlängningen stärker svensk industri i alla branscher.”

ÅF har 7500 konsulter inom en mängd olika teknikområden. Allt från energiproduktion, infrastruktur och byggnader till IT system och produktutveckling. På alla dessa områden ökar mängden intelligenta system och intelligensen består i slutänden av mjukvara som exekverar i dessa system.

– Att ÅF, som med sin erfarenhet av att arbeta med mjukvaruintensiva system, valt att gå med i Swedsoft är ett viktigt steg i vårt arbete med att göra Sverige till ett innovationscenter för mjukvaruintensiva system och därmed stärka välfärd, industriell konkurrenskraft och Sveriges akademiska status i världen, säger Stefan Andersson, ordförande i Swedsoft.

Vi i Swedsoft säger därför ett stort och varmt välkommen till ÅF. Vi ser fram emot att tillsammans med ÅF fortsätta att utveckla Swedsoft och arbetet med att svensk mjukvaruforskning och -industri.


Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med