IT&Telekomföretagen

Ny medlem – IT&Telekomföretagen

IT&Telekomföretagen har anslutit sig som medlemmar i Swedsoft. IT&Telekomföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för alla företag inom IT- och telekomsektorn. De har idag ca 1 200 medlemsföretag som tillsammans har närmare 100 000 medarbetare.

Tillsammans med sina medlemmar driver och utvecklar de marknaden för IT och telekom, med två huvudfokus:

  • Tydliggöra nyttan av IT och telekom och stödja användningen i samhället.
  • Förenkla för IT- och telekomföretag och stimulera tillväxt i branschen.

–Tillgången till mjukvarukompetens är en av de viktigaste frågorna för organisationen, med den stora brist som råder, säger Fredrik von Essen som är näringspolitisk expert med ansvar för kompetensförsörjningsfrågor på IT&Telekomföretagen.

–Vår kartläggning från våren 2015 visar att det inom sektorn som helhet, bland både IT-leverantörer och tunga IT-användande organisationer, kommer att saknas 60 000 kvalificerade IT-personer – huvuddelen mjukvaruutvecklare – år 2020, om inget aktivt görs. IT&Telekomföretagen vill därför göra sitt yttersta för att främja betydelsen av satsningar på mjukvarukompetens. Därför har vi gått med i Swedsoft som genom sina projekt visat sitt tydliga engagemang i denna viktiga fråga.

Swedsoft ser fram emot IT&Telekomföretagens engagemang i arbetet att göra Sverige till ett innovationscenter för mjukvaruintensiva system och genom det bidra till att stärka välfärd, industriell konkurrenskraft och Sveriges akademiska status i världen. Med detta vill vi välkomna IT&Telekomföretagen till Swedsoft.


Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med