Saabs CTO Pontus de Laval öppnar STEW

Pontus de Laval, CTO Saab, öppnar den 12 oktober mjukvaruorganisationen Swedsofts tvådagarskonferens STEW, Software Technology Exchange Workshop.

Syftet med STEW är att uppmuntra och lyfta fram goda exempel på forskningssamarbeten mellan industrin och akademin samt att stimulera nya samarbeten inom mjukvaruområdet.

– Samarbete och forskning tillsammans med akademin är av stor betydelse för Saab. När vi samarbetar kan vi snabbare få ut den kunskap akademin besitter och se till att matcha den med industrins behov, säger Pontus de Laval.

Under öppningstalet kommer Pontus de Laval tala om hur Saab arbetar för att stärka svensk forskning inom mjukvaruintensiva system, bland annat genom sitt engagemang i Swedsoft. Han kommer även tala om hur viktigt det är för Sverige att öka detta utbyte mellan företag och akademin.

– Jag ser fram emot att få öppna STEW 2016. Saab har länge varit aktiva inom Swedsoft då vi ser det som strategiskt viktigt för Sverige att arbeta med att skapa samarbeten nationellt med målet att göra Sverige till ett innovationscenter för mjukvaruintensiva system, säger Pontus de Laval.

– Vi är glada att Pontus de Laval vill öppna vår årliga konferens STEW. Saab uppvisar ett stort engagemang i många av de frågor Swedsoft driver, inte minst i frågan om att öka samarbetet och utbytet mellan olika branscher och mellan näringslivet och akademin, säger Gabriel Modéus, Generalsekreterare Swedsoft.

Kortfakta STEW

  • Arrangeras 12-13 oktober 2016 på Linköpings universitet
  • Grundades 2011
  • Arrangeras av den ideella organisationen Swedsoft, som arbetar med att öka samarbete och kunskapsutbyte mellan olika branscher, akademin och offentlig sektor, med målet att göra Sverige till ett innovationscenter för mjukvaruintensiva system.
  • Deadline för presentationsförslag 1 juli 2016 – se call for presentations
  • Programkommittén 2016 består av Rikard Andersson (Swedsoft/Ericsson AB), Daniel Ståhl (Ericsson AB), Gabriel Modéus (Swedsoft), Kristian Sandahl (Linköpings Universitet), Anders Åström (Combitech), Helena Holmström Olsson (Malmö Högskola) och Fredrik Heintz (Linköpings Universitet).

Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med