STEW Keynote Jonn Lantz, Technical Expert, Volvo Cars

Idag presenteras första keynoten på årets upplaga av Software Technology Exchange Workshop STEW 2017 (18-19 okt). Den 19 oktober talar Jonn Lantz, teknisk expert inom continuous integration, om den snabba omvandling som håller på när Volvo Car ska gå från ett mekaniskt bolag med fossildrivna produkter till ett elektrifierat och digitaliserat automotivebolag.

Fordonsbranschen står mitt i stora och spännande förändringar genom digitalisering, elektrifiering och autonomitet. Jag ser fram emot att höra Jonn ge sin bild av utmaningarna de har idag genom komplexiteten i produkterna, utmaningen i att bli ett mjukvarubolag och hur de stärks av samarbete med andra företag och med akademin, säger Gabriel Modéus, generalsekreterare Swedsoft.

Jonn Lantz, keynote speaker STEW 2017

Syftet med STEW är att uppmuntra och lyfta fram goda exempel på forskningssamarbeten mellan industrin och akademin samt att inspirera till nya projekt och samarbeten inom mjukvaruområdet.

I sin keynote kommer Jonn Lantz att fokusera på:

  • Utmaningarna att utveckla en bil under premisser som börjar likna mobilbranschens, med snabba cykler, frekventa uppdateringar av mjukvara (din bil skall bli bättre och bättre dag för dag, inte sämre) och en stark automatiseringstrend – både inom utvecklingen och hur fordonet framförs.
  • Spännande forskningssamarbeten som gett lärande åt bägge håll.
  • Spekulationer om vad som komma kan, i en bransch (persontransport) där enormt mycket står på spel och villkoren ändras allt oftare och allt snabbare.

Jag ser fram emot att få berätta om mina framtidsspaningar under STEW 2017, ett intressant forum för att mötas över branschgränser och mellan näringsliv och akademin. Vi behöver alla bli bättre på att samverka och jag ser fram emot att dela med mig av de utmaningarna och möjligheterna jag ser i samverkan mellan näringsliv och akademin samt hur vi kan arbeta gemensamt för att bli bättre, säger Jonn Lantz.

Kortfakta STEW

  • Arrangeras 18-19 oktober 2016 på KTH i Stockholm
  • Grundades 2011
  • Registreringen är öppen på trippus.net/swedsoft-stew17
  • Läs mer och se hela programmet på swedsoft.se/event/stew2017
  • Arrangeras av den ideella organisationen Swedsoft, som arbetar med att öka samarbete och kunskapsutbyte mellan olika branscher, akademin och offentlig sektor, med målet att göra Sverige till ett innovationscenter för mjukvaruintensiva system.
  • Programkommittén 2017 består av Rikard Andersson [Swedsoft/ Ericsson AB], Gabriel Modéus [Swedsoft], Teresia Holmqvist [Swedsoft], Kristian Sandahl [LIU], Nicolas Martin-Vivaldi [Addalot], Mehrdad Saadatmand [SICS], Jonas Wisbrant [LTH, LU], Fredrick Rybarczyk [Stickybit], Karl Meinke [KTH]

Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med