Swedsoft i riksdagen om kompetensbehovet

Igår var Swedsoft inbjudna till riksdagen för att prata om kompetensbehovet inom mjukvaruutveckling och det arbete vi gör på ett riksdagsseminarium arrangerat av Svenska Science Centers.

Under seminariet fick vi möjlighet att lyfta det vi gör inom framför allt skolans digitalisering och statistik i en panel där Swedsofts vice ordförande Niklas Lindhardt pratade med Andreas Liffgarden, grundare och ordförande i Soundtrack your brand, och Martin Wänblom, VD Innovatum i Trollhättan. Det blev ett intressant samtal med bra frågor från riksdagsledamöterna och andra deltagare.

Under seminariet fick vi även höra Tobias Mårtensson, VD 2047 Science Center i Borlänge, och Lars Walter, chef Bildningssektorn i Borlänge, prata om skolans utmaningar. Samt Lotta Johansson, VD Navet Science Center i Borås, och Erik Bresky, VD Science Park Borås och processledare Smart Textiles, prata om teknikens betydelse för de globala målen. Allt under moderering av Lena Lagestam från 2047 Science Center.

I slutet av seminariet fick även deltagarna Swedsofts helt färska rapport om vikten av livslångt lärande som kommer att släppas i nästa vecka. Denna rapport fick även vår generalsekreterare, Gabriel Modéus, möjlighet att presentera för deltagarna.

Från Swedsoft vill vi tacka alla deltagarna som bidrog till ett bra samtal. Vi vill även tacka Svenska Science Centers och riksdagsledamöterna Ann-Britt Åsebol (M) och Suzanne Svensson (S) för inbjudan.


Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med