Systemite ny medlem

Idag välkomnar vi Systemite AB till Swedsoft. Göteborgsbaserade Systemite som grundades år 2000 tar fram IT-lösningar som underlättar utveckling av komplexa inbyggda system.

Systemites viktigaste mjukvaruprodukt SystemWeaver, som bygger på ett flertal egna internationella patent, är ett verktyg som hjälper företag att utveckla komplexa system. Systemet ger stöd för integrerade systembeskrivningar liknande SysML och för livscykelhantering som PLM-system. SystemWeaver är anpassningsbart till olika processer och systemarkiteturer och utnyttjar tekniker som fingranulär modellering och versionshantering, en distribuerad objektdatabas med realtidssamarbete, och en arbetsminnesdatabas för att nå nödvändig skalbarhet, prestanda, och användarvänlighet.

Åsa Pahne, vd, berättar att ”bland användarna av SystemWeaver finns flera svenska biltillverkare, men även en växande mängd leverantörer och mindre företag. I Västsverige finns idag flera tusen ingenjörer som dagligen använder lösningarna för att utveckla och testa sina avancerade system.”

Jan Söderberg, CTO och en av grundarna, berättar att ”Systemite har genom åren deltagit i många svenska och europeiska forskningsprojekt, och har en hög andel forskare och disputerade. Forskningsprojekten och den interna produktutvecklingen har skapat en närmast unik kompetens kring hur man hanterar komplexa system och utvecklingsprocesser.”

Systemite är ett litet teknikbolag, med idag ca 20 specialister, men Åsa Pahne berättar att ”vi upplever liksom många andra företag i Sverige idag en mycket stark tillväxt. Därmed upplever vi samma utmaningar som övriga svenska mjukvaruföretag, som rekrytering av fler kompetenta medarbetare och att upprätthålla och förstärka vår konkurrenskraft på en internationell marknad. Att delta i Swedsoft arbete med att utveckla mjukvaru-Sverige har därför blivit ett naturligt steg för oss.” Jan Söderberg tillägger att ”även möjligheten att nätverka med akademin och med nya branscher är intressant för oss eftersom det möjliggör nya samarbeten och kanske även framtida forskningsprojekt”.

Swedsofts generalsekreterare, Gabriel Modéus, avslutar med ”det är roligt att Systemite har ansökt och blivit antagna som medlemmar. Systemite är engagerade i och lyfter många av de utmaningar och möjligheter som vi i Swedsoft tar upp, så som kompetensförsörjning, samarbeten och, inte minst genom sin mjukvara, utveckling av komplexa mjukvarusystem.”

Varmt välkomna till Swedsoft, Systemite!


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail