Mjukvarusverige samlades i Göteborg

Igår samlade Swedsoft viktiga aktörer inom mjukvarusverige till den årliga träffen Samling av mjukvarusverige. Syftet med årets träff var att nätverka men framför allt att ge input till digitaliseringsrådet på de två delområdena Kompetens och Innovation i digitaliseringsstrategin.

Carl Jeding, Digitaliseringsrådets kansli

Dagen inleddes med en presentation av Carl Jeding som är ansvarig för området Innovation på Digitaliseringsrådets kansli. Presentationen berörde bakgrunden till och rådets uppdrag, därefter gick den in på att presentera den lägesbild som Digitaliseringsrådets kansli har tagit fram och de utmaningar och exempel på insatser de funnit.

Efter Carls presentation fick vi snabba inspel som exempel på möjligheter och hur andra löst utmaningar kopplade till digital innovation och kompetens.

  • Anställer ni Digital Employees?, Behrooz Malekzadeh, Vice President Region West, CGI
  • Sök jobb som ännu inte finns! Per Lagerström, Kommunikationsansvarig, Futurion
  • Kickstarta din digitaliseringsresa, Frida Andersson, Näringspolitisk expert kompetensförsörjning och digitalisering, Teknikföretagen
  • Handlingsplan på en halvtimme, Johanna Karlén, Programansvarig skolans digitalisering, SKL
  • Från skolans digitalisering till livslångt lärande, Stefan Andersson, ordförande, Swedsoft
Gabriel Modéus

Dagen leddes av Swedsofts generalsekreterare Gabriel Modéus

Därefter övergick dagen i handling. Gemensamt identifierades flera olika utmaningar och områden som de närvarande ville arbeta med och de nio grupperna av 3-5 personer som bildades formulerade driver statements (Nuläge – Effekt av nuläge – Behov). Efter lunch och tid att knyta nya kontakter satte grupperna så igång med att borra ner sig i dessa frågor och i slutet av dagen hade vi ett antal aktiviteter. På plats erbjöd sig ett antal personer att driva på förändring inom några av de identifierade utmaningarna genom konkreta aktiviteter.

En mindre grupp kommer även att sätta ihop en rapport från dagen som vi återkommer med.

Tack till alla deltagare för goda diskussioner och inspel på årets Samling av mjukvarusverige.


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail