Starcounter ny medlem

Idag är vi glada att välkomna Starcounter som ny medlem i Swedsoft. Starcounter är ett över 10 år långt forskningsprojekt som resulterat i en applikationsplattform som bygger på patenterad in-memory computing teknologi.

Starcounter är man idag cirka 45 ingenjörer och systemvetare, med 13 olika nationaliteter, varav flera med doktorsgrad. Huvudkontoret och ledningen sitter i Stockholm, men de har också kontor i Polen och Ryssland. De beskriver det som att mjukvara och utveckling av densamma är i deras DNA.

Stefan Edqvist, COO på Starcounter, berättar att ”Vår idé är att man genom att mjukvaran utnyttjar RAM mycket effektivare än i traditionella system, vilket leder till enorma förbättringar av prestanda. Detta leder i sin tur till mindre komplexitet i mjukvarusystem samt drastiskt ökad tillgång till data i realtid. Det blir helt enkelt lättare och mer ”bang for the bucks” att bygga mjukvara på detta viset. Vi forskar och har patent om integration mellan applikationer på datanivå samt hur detta i så hög grad som möjligt kan automatiseras.”

Stefan fortsätter med att förklara att ”vi såg många skäl till att bli medlemmar i Swedsoft när vi började titta på vad det skulle kunna innebära. Ett av dessa var att vi vill arbeta med Swedsofts nätverk och ser goda möjligheter att tillföra vår expertis inom databaser och in-memory computing till detta. En annan anledning är att vi som produktbolag inom mjukvaruutveckling delar Swedsofts syn på vikten av digitalisering och att Sverige är ledande på detta.”

Från Swedsoft vill vi hälsa Starcounter varmt välkomna till Swedsoft. Vi ser fram att ha med er i nätverket och samarbetet med er.


Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med