Handlingar höstmöte 2018

Idag har kallelsen till årets höstmöte, 27 nov, där vi behandlar verksamheten 2019 gått ut till alla medlemmar i Swedsoft.

Swedsofts höstmöte är som alltid öppet för alla intresserade, men endast medlemmar har rätt att rösta, med en röst per medlemsorganisation. Så har du inte redan anmält dig och är intresserad, gör det direkt. Den efterföljande konferensen Leading Software Development är nästan helt fullbokad.

I handlingarna, som finns fritt tillgängliga för alla att ladda ner här, finns först en dagordning och därefter följer bilagor med de förslag till beslut som styrelsen lämnat till mötet. Bilagorna består av förslag till verksamhetsplan för 2019 och budget för 2019. Avgifterna (medlems- och serviceavgift) kopplas till budgeten.

Samtidigt som vi bjuder in till höstmötet vill vi även passa på att tacka vår medlem Teknikföretagen som bjuder in oss att ha mötet och konferensen hos dem och bjuder på fika och mat.

Vadå förenings- och serviceverksamhet?

Verksamheten är uppdelad i två delar, förenings- och serviceverksamhet.

Föreningsverksamheten innebär det som har med den ideella föreningen att göra så som stadgar, styrelse, medlemskap med mera. Detta finansieras av den lilla delen (10%) av den totala avgiften, medlemsavgiften. Frågor rörande föreningsverksamheten beslutas på förenings-/årsmötet som sker på vårmötet.

Serviceverksamheten innebär majoriteten av det arbete som bedrivs för att nå föreningens syfte och långsiktiga mål. Exempel på detta är event, rapporter, projekt med mera som regleras inom verksamhetsplanen. Serviceverksamheten finansieras av serviceavgiften (90%) och verksamheten inom serviceverksamheten behandlas av medlemmarna två gånger om året, dels på medlemsmötet på vårmötet och dels på medlemsmötet på höstmötet.


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail