CloudBackend blir medlem i Swedsoft

Idag välkomnar vi en av våra senaste medlemmar CloudBackend till Sveriges mjukvaruorganisation Swedsoft.

CloudBackend är ett svenskt deep tech-företag inom cloud computing. De utvecklar teknik för Edge Cloud Computing och industrialiseringen av cloud computing.

”50 miljarder IoT-enheter, uppkopplade bilar och robotar, intelligenta byggnader, virtual reality, artificiell intelligens och mobila appar – ställer allt högre krav på kapacitet i nätverket, lägre svarstider och distribuerad bearbetningskraft. Den enorma mängd data som alla nya användarfall och 5G-nätet kommer att producera behöver istället hanteras och bearbetas nära källan, nära datakonsumenten eller -producenten. Molnet behöver helt enkelt bli decentraliserat till edgen. ” säger Daniel Arthursson, grundare och CEO på CloudBackend AB.

Daniel Arthursson fortsätter: ”Vår vision är Internet som det ursprungligen var tänkt; som en decentraliserad infrastruktur av noder, bestående av distribuerade moln med peer-to-peer-kommunikation, koordinerad av central intelligens och identitetshantering.”

Emil Robertsson, VP of Business Development, tillägger, ”Edge Cloud Computing förutpås att bli en av de viktigaste IT-paradigmerna under det närmaste decenniet. CloudBackend vill att Sverige ska spela en ledande global roll inom intelligent Edge Cloud Computing-teknik.

Emil Robertsson fortsätter: ”Vi är aktiva inom flera branschvertikaler såsom bilindustrin, telekom och smart industri. Kunskapsdelning industrier emellan och att bygga på forskningsresultat för att skapa innovation är centralt i vårt arbete. Vi förväntar oss att lära oss mycket av andra medlemmar i Swedsoft och ser fram emot att vara med och bidra med CloudBackends kunskaper och erfarenheter för att stärka det svenska mjukvaruutvecklings-communitiet och positionera Sverige som världsledande inom smart Edge Cloud Computing.”

Gabriel Modéus, generalsekreterare i Swedsoft, avslutar med ”Vi är glada för att kunna välkomna CloudBackend till Swedsoft. Deras starka engagemang i många av de viktiga frågorna som Swedsoft hanterar, som kompetensutveckling och mjukvaruinnovation, kommer nu att addera till Swedsofts röst.”

Välkomna till Swedsoft, CloudBackend!


Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med