Video: Juridiskt och praktiskt skydd av mjukvara

Hur kan man arbeta som mjukvaruutvecklande företag för att skydda sina tillgångar? Tillsammans med Svenskt Näringsliv och vår medlem Deposit bjöd vi in till ett seminarium på detta tema.

Under seminariet gick vi in på frågor om rättsliga skydd men även om källkodsdeponering och hur mjukvaruutvecklade företag kan använda detta som försäljningsargument och skydd för sin verksamhet.

Christina Wainikka, Policyexpert för immaterialrätt, Svenskt Näringsliv talade om juridiskt skydd av mjukvara. I sin presentation gick hon igenom att det finns många olika immaterialrättsliga skydd som är tänkbara. Hur man väljer att använda, eller inte använda, dem är en del av de affärsstrategiska besluten.

Tommy Svensson, vd, Deposit AB talade om hur källkodsdeponering kan tillgodose gemensamma behov för kunder och leverantörer, men är förenat med många praktiska och juridiska fallgropar. Några frågor han berörde var hur leverantörens företagshemligheter skyddas, på vilka grunder källkoder kan komma att utlämnas, hur de får användas och vet man ens att de går att använda?

Hela seminariet går att se i efterhand på vår youtube-kanal.


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail