Samling av mjukvarusverige 2021!

I går var det återigen dags för Samling av mjukvarusverige där deltagarna i år fick ge feedback till regeringsuppdraget om digital spetskompetens.

För sjätte året i rad samlade Swedsoft viktiga aktörer för svensk mjukvaruutveckling för den årliga workshopen Samling av mjukvarusverige. Fokus för gårdagens digitala workshop var att ge feedback till de rekommendationer kring aktiviteter och förslag som regeringsuppdraget om digital spetskompetens tagit fram i kartläggningen av svenska initiativ och utbildningsvägar.

Workshopen utgjorde nästa steg i processen som startade februari 2020 då förra årets deltagare gav input till regeringsuppdraget om digital spetskompetens. Resultatet från detta har bland annat blivit en rapport (https://digitalspetskompetens.se/rapporter/swedsofts-inspel-2020) med input till regeringsuppdraget.

En dag full av engagerade diskussioner

Innan själva workshopen började fick deltagarna en presentation av regeringsuppdraget från Tillväxtverket och UKÄs respektive projektledare. Merparten av dagen var dock till grupparbete, där de olika grupperna ansvarade för ett huvudområde var. Hela dagen var full av engagerade och fokuserade diskussioner med mycket kommentarer och idéer.

De huvudområden inom vilka grupperna diskuterade var:

  • Bättre kunskapsunderlag om nuvarande kompetensläge och framtida kompetensbehov
  • Fler utbildningsmöjligheter & rekryteringsbasen för IKT och digitala yrken behöver vidgas
  • Bättre förutsättningar för lärande under arbetslivet
  • Främja samverkan

Deltagarna bidrog med flera intressanta reflektioner och förslag på de aktiviteter som regeringsuppdraget tagit fram. Nu påbörjar Swedsoft  nästa steg genom att sammanställa resultaten från workshopen, vilka kommer publiceras framöver.

Stort tack till alla som deltog för ert engagemang under dagen!

Vill du bli inbjuden till nästa års Samling av mjukvarusverige? Kontakta då gärna kansliet på info@swedsoft.se.


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail