Samling av Mjukvarusverige 2022

För sjunde året i rad samlade Swedsoft igår aktörer för svensk mjukvaruutveckling. I år med uppdraget att tillsammans ge feedback till Myndigheten för Yrkeshögskolan.

Under årets digitala workshop låg fokus på att ge input till Myndigheten för Yrkeshögskolan kring hur de ska bli bättre på att stötta Sverige med mjukvarukompetens. Feedback och kommentarer skapar därmed möjlighet att påverka försörjningen av svensk mjukvarukompetens.

Engagerande diskussioner på årets samling

Innan workshopen så inledde Myndigheten för yrkeshögskolan och deras omvärldsanalytiker med att berätta om deras uppdrag och deras förväntningarna på dagens diskussioner. Deltagarna delades sen in i grupper där de fick diskutera och anteckna kring tre olika frågeställningar som sedan presenterades i slutet av dagen.

Frågeställningarna som diskuterades:

  • Vilken typ av utbildningar inom mjukvaruutveckling passar bra för yrkeshögskola?
  • Kan man beskriva hur mjukvaruutveckling påverkar alla branscher?
  • Var finns störst behov av utbildningar?

Dagens workshops resulterade som alltid i många värdefulla inspel och engagerande diskussioner. Myndigheten uttryckte också en tacksamhet för alla synpunkter, medskick och idéer. Nu påbörjar vi nästa steg då vi sammanställer resultaten från dagen, vilka publiceras senare i vår.


Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med