Industrial Cybersecurity Threats and how to deal with them

Den 8 februari hölls det första tillfället i vår nya webbinarieserie. Fokus för webbinariet denna gång var cybersäkerhet.

Digitaliseringen av samhället innebär, förutom många fördelar, skapande av många nya potentiella attackytor som cyberkriminella och utländska regeringar kan utnyttja för att nå sina mål. Dessa mål kan för anläggningsägaren resultera i betydande kostnader i form av produktionsbortfall, läckta företagshemligheter eller olyckor med katastrofala konsekvenser.

Idag är cybersäkerhet en viktig del av många organisationers dagliga agenda och att viljan att lära sig mer om detta område visade sig tydligt i mängden deltagare på webbinariet Cybersecurity Threats and how to deal with them som hölls den 8 februari. Talare på seminariet var Hans Hansson, professor i realtidssystem vid Mälardalens högskola. Under seminariet talade Hans om de hot och risker som finns kopplade till cybersäkerhet som tillverkande företag behöver vara medvetna om samt ha strategier för att hantera. Hans tog även upp hur man arbetar på ett professionellt sätt för att minimera konsekvenserna av dessa risker.

Software inspiration for professionals

Webbinarieserien Software inspiration for professionals är ett nytt koncept där vi tillsammans med de andra organisationerna i vårt Vinnovafinansierade projekt, Linnéuniversitetet, Mälardalens högskola, Högskolan Väst och Örebro universitet, vill ge deltagarna inspiration och ny kunskap direkt från experter från svenska akademin.

Serien är en del av det Vinnova-finansierade projektet ”Kompetensbehov och kurser för yrkesverksamma inom IT och konkurrenskraftig produktion 2” och speciellt delen learning4professionals.se i projektet. Learning4professionals.se är en plattform med syfte att bidra till yrkesverksammas kompetensutveckling genom att synliggöra kurser speciellt riktade mot yrkesverksamma.

Är du intresserad av att vara med nästa gång? Se mer information om våra kommande tillfällen av serien här:


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail