AI & Cyber Security

I veckan bjöd vi in till det andra tillfället av vår nya webbinarieserie Software inspiration for professionals på temat AI & cybersäkerhet.

Med den moderna teknikens framsteg har cybersäkerhet blivit svår att tillhandahålla och garantera och Artificiell Intelligens kan förbättra cybersäkerheten men kan också ha en motsatt effekt. Inbjuden för att tala om ämnet var Alberto Giaretta, postdoktorand på Örebro universitet. Under seminariet, som lockade många nyfikna deltagare, gav han en introduktion i hur AI används för att försvara och attackera ett cybersystem.

Software inspiration for professionals

Webbinarieserien Software inspiration for professionals är ett nytt koncept där vi tillsammans med de andra organisationerna i vårt Vinnovafinansierade projekt, Linnéuniversitetet, Mälardalens högskola, Högskolan Väst och Örebro universitet, vill ge deltagarna inspiration och ny kunskap direkt från experter från svenska akademin.

Serien är en del av det Vinnova-finansierade projektet ”Kompetensbehov och kurser för yrkesverksamma inom IT och konkurrenskraftig produktion 2” och speciellt delen learning4professionals.se i projektet. Learning4professionals.se är en plattform med syfte att bidra till yrkesverksammas kompetensutveckling genom att synliggöra kurser speciellt riktade mot yrkesverksamma.

Är du intresserad av att vara med nästa gång? Se mer information om våra kommande tillfällen av serien här:


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail