Nystart för paraplyorganisationen inom svensk mjukvara

Utan mjukvara stannar Sverige! Därför finns Swedsoft. Organisationen har som syfte att öka samverkan mellan industri, offentlig sektor och akademi för att stärka svensk konkurrenskraft och innovationsförmåga avseende mjukvaruintensiva system. Swedsoft ombildar nu sin verksamhetsform och flyttar verksamhetens kansli till Teknikföretagens Branschgrupper.

Mjukvara är viktigt för Sverige. Ungefär hälften av Sveriges export är beroende av att mjukvaran i våra produkter och tjänster håller absolut världsklass. I bransch efter bransch har denna utveckling förändrat förutsättningarna för produktutveckling och affärer. I denna radikala förändring hanterar varje sektor sin förändring och kunskapsuppbyggnad om mjukvara i stort sett var för sig. Det finns mycket att lära av varandra och därav finns Swedsoft.

Swedsoft tar nu nästa steg för att stärka mjukvaruområdet i Sverige genom att bredda sin organisation och sitt arbete för att stärka Sveriges konkurrenskraft.

På ett fullsatt seminarium den 18 mars lanserades den nya ideella föreningen Swedsoft. Under dagen talade bl a Vinnova, King, Ericsson, Blekinge Tekniska Högskola och Teknikföretagen om temat ”Vad gör Sverige till världens bästa land för mjukvara?”

– Vi vill verka för ökad fokus på utveckling av mjukvara och dess betydelse för den pågående digitaliseringen av industri och tjänster. För Sverige är det viktigt att vi samlas kring initiativ som stärker vår förmåga att utveckla mjukvaruintensiva system och hittar forum för att lära av varandra. Swedsoft skall vara ett sådant forum, säger Stefan Andersson, SAAB Aeronautics och styrelseordförande i den nya styrelsen.

Swedsoft har som mål att:

  • svensk forskning inom mjukvara håller världsklass
  • säkra försörjningen av kompetens inom området
  • skapa smarta samarbeten som ger fler svenska innovationer och konkurrenskraft i världsklass

 

Swedsoft välkomnar nya medlemsföretag och organisationer som vill engagera sig i denna viktiga fråga. Se www.swedsoft.se för mer information

 

För information och medlemskap: Stefan Andersson, Swedsoft Mobil: 073-418 18 33 E-post: stefan.andersson@saabgroup.com

 


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail