45 miljoner att söka för forskning

Nu kan du söka pengar från SSF för ökad rörlighet och samverkan mellan näringsliv och akademi. Det är två program som är öppna att söka till början av september; Industridoktorand och Strategisk mobilitet.

Den typiska sökanden för dessa program är en forskare eller utvecklingsingenjör som vill fördjupa sig och arbeta med ett projekt inom industrin, eller tvärtom. Båda programmen utmärks av att de är:

  • Enkla att söka
  • Årligen återkommande
  • Har hög beviljandegrad
  • Och du behöver inte vara doktor

Kort om Industridoktorand
Bidragsnivån är 2,5 Mkr/projekt och ska medfinansieras av företag med verksamhet i Sverige. SSF har avsatt 30 miljoner, vilket då räcker till 12 bidrag.
Sista ansökningsdag är den 2 september.

Kort om Strategisk mobilitet
Varje bidrag täcker en forskare eller motvarande persons lön under 4-12 månaders utbytestjänstgöring inom något av stiftelsens ansvarsområden. SSF har avsatt 15 miljoner vilket brukar räcka till ungefär 15 bidrag. Sista ansökningsdag är den 10 september.

Fullständig utlysningstext för båda programmen finns på SSF:s hemsida, www.stratresearch.se


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail