Pressmeddelande: Mjukvarusverige samlas i Göteborg idag

Swedsoft samlar idag akademi, organisationer och större företag som arbetar med mjukvara, för att skapa större förståelse och samarbete mellan aktörer som gemensamt kan stärka svensk konkurrenskraft inom utveckling av mjukvaruintensiva system.

Mjukvara är av stor vikt inom alla branscher i Sverige. Det finns en mängd olika organisationer som arbetar inom området. Dessa känner inte alltid till varandra så väl som man kunde önska. Swedsoft vill påbörja en förändring av det och dagen syftar till att öka kännedomen om varandra, med förhoppningen om att detta ska kunna skapa nya samarbeten och konstellationer som stärker mjukvaruindustri och forskning i Sverige. Under dagen förekommer därför presentationer av organisationerna. Samtidigt ges mycket tid till diskussion och tillfälle att träffas över gränser, geografiska så väl som ämnesmässiga.

”Det är glädjande att så många olika organisationer och företag anmält sig när Swedsoft samlar mjukvarusverige. Vi ser fram emot många goda samtal som i sin tur leder till nya samarbeten genom vilka vi kan knyta ihop Sverige och gemensamt arbeta för att stärka svensk konkurrenskraft” säger Stefan Andersson, ordförande i Swedsoft.

Swedsoft ser att detta kommer vara ett återkommande evenemang som äger rum på olika platser i Sverige under många år framöver.

Anmälda till dagen är bland annat engagerade ledare för industri- och akademisamarbete vid flertalet svenska högskolor och universitet, representanter för VINNOVAs strategiska innovationsprogram PiiA och Smartare Elektroniksystem och representanter för flera större företag; som ÅF, ABB, SAAB och Ericsson.

 

Kontakt

Gabriel Modéus, kommunikations- och projektassistent, Swedsoft
gabriel@swedsoft.se
08-782 09 79
072-571 99 93

Om Swedsoft

Swedsoft är en ideell förening öppen för industri, akademi och offentlig sektor med verksamhet i Sverige och intresse för utveckling och användning av mjukvara. Vi vill göra Sverige till ett innovationscenter för mjukvaruintensiva system och genom det bidra till att stärka välfärd, industriell konkurrenskraft och Sveriges akademiska status i världen. www.swedsoft.se


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail