PROMPT

Högskolan satsar på de yrkesverksamma

Swedsoft deltar som industripartner i ett projekt som nu lanserar avancerade högskolekurser för yrkesverksamma mjukvaruutvecklare och ingenjörer.

PROMPT är ett samarbetsprojekt mellan akademi och industri där Mälardalens högskola, Blekinge tekniska högskola, Chalmers, Göteborgs universitet och forskningsinstitutet SICS erbjuder fristående högskolekurser på avancerad nivå inom Software Engineering på distans. De kostnadsfria masterkurserna är webb-baserade och bedrivs på kvartsfart för att yrkesverksamma mjukvaruutvecklare och ingenjörer ska kunna kombinera studier med heltidsarbete.

Samtliga kurser är framtagna i nära samarbete med svensk industri, och utöver Swedsoft har bl.a. ABB, Bombardier, Ericsson, SAAB, Scania, Volvo och ÅF deltagit i kursutvecklingen.

– Målet för projektet har varit att dels kunna erbjuda ett kompetenslyft som väsentligt ökar konkurrenskraften hos svenskt näringsliv, dels att stödja utvecklingen av nya mjukvarubaserade innovationer. Tack vare Swedsoft och andra industripartners har kurserna en stark förankring i svensk industri, säger Hans Hansson, professor i datateknik vid Mälardalens högskola och PROMPTs projektledare.

Initiativet PROMPT leds av Mälardalens högskola och finansieras med 50 MSEK av KK-stiftelsen. För mer information om kursinnehåll, anmälan, antagning och scheman, besök www.promptedu.se.


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail