#WelcomeTalent

#WelcomeTalent – matchnings initiativ

LinkedIn har i samarbete med Spotify, Korta vägen, Stockholms universitet, Happyr, Äntligen Jobb, Stockholms Handelskammare och Swedsoft medlemmen IT&Telekomföretagen lanserat plattformen #WelcomeTalent.

Syftet med denna plattform är att få fler företag, inte minst små och medelstora, att erbjuda praktikplatser till asylsökande och nyanlända. Företag och organisationer lägger upp de praktikplatser och jobb de har tillgängliga på LinkedIn och asylsökande och andra utrikesfödda lägger upp sina profiler. Därefter hamnar alla de jobb som taggas med #WelcomeTalent i en särskild lista, som ska underlätta matchningen.

Lisa Gunnarsson, Head of Linkedin Nordics, berättar om projektet:

Hjälp med hur du går tillväga

LinkedIn kommer att hålla tre webinars (22 feb 09:00-10:00, 25 feb 13:00-14:00 och 9 mars 09:00-10:00) för er som vill veta mer om Welcome Talent och hur ert bolag kan vara med i initiativet och finna utländsk talang bland alla asylsökande och nyanlända som finns i Sverige.

Anmäl er till webinarierna här.


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail