Luleå tekniska universitet

Ny medlem – Luleå tekniska universitet

En av Swedsofts grundpelare är nätverkandet mellan akademi och näringsliv. Därför är vi glada över att idag välkomna Luleå tekniska universitet som ny medlem i Swedsoft.

Med anledning av Luleå tekniska universitets medlemskap passar vi på att ställa några frågor till Anders Lundkvist, verksamhetsledare vid CDT (Centrum för Distansöverbryggande Teknik) vid Institutionen för system- och rymdteknik.

Hur skulle ni beskriva Luleå tekniska universitet?

– Luleå tekniska universitet är Skandinaviens nordligaste tekniska universitet med forskning och utbildning i världsklass. Forskningen bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år, har idag 1800 anställda och 15 000 studenter.

Vad fick er att vilja gå med i Swedsoft?

– Swedsoft har ett starkt nationellt nätverk av aktörer inom mjukvaruutveckling. Arbetet med att stärka Sverige inom mjukvaruintensiva system är viktigt för svensk framtida konkurrenskraft och det vill vi vara en del av.

Vad förväntar ni er från medlemskapet?

– Vår förväntan på medlemskapet i Swedsoft är att få del av och kunna bidra till det nätverk av aktörer inom mjukvaruutvecklingsområdet som Swedsoft består av. Vi vill genom vårt medlemskap säkerställa att vår forskning och utbildning i än högre grad stärker svensk mjukvaruindustri.

 

Från Swedsofts sida vill vi nu önska vår nordligaste medlem, Luleå tekniska universitet, varmt välkomna. Vi ser fram emot ert engagemang i Swedsoft. Tillsammans kan vi göra Sverige till ett innovationscenter för mjukvaruintensiva system.


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail