Rapport från workshops om skolans digitalisering

Projektet Trippel Helix - Nationell samling för skolans digitalisering, som Swedsoft initierade, har under våren arrangerat workshops tillsammans med Skolverket. Nu är rapporten från workshop två och tre färdig.

Syftet med workshoparna var att diskutera väsentliga begrepp och samla synpunkter från skola, näringsliv och akademi till Skolverkets styrdokument avseende skolans digitalisering. Workshop två och tre samlade totalt cirka 200 representanter från skola, akademi (utbildningsvetenskap och datavetenskap) och näringsliv. Dessa två heldagsworkshopar ägde rum på Lindholmen i Göteborg 5/2 och på LTH i Lund 9/2 och förde med sig många bra diskussioner och viktiga synpunkter.

Målet med Trippel Helix är att skola, näringsliv och akademi, med regional förankring, tillsammans ska formulera en gemensam konkret och genomförbar agenda koordinerat med Skolverkets kommande IT-strategier för att påvisa möjligheter samt skapa enighet och förebilder för fortsatt utveckling av skolans och lärarutbildningens verksamhet mot visionen att ”Svensk skola är, genom kunskap och förmåga att utnyttja digitaliseringens möjligheter, världsledande i att skapa kritiskt tänkande, kreativa ungdomar med moderna kunskaper och med förmåga att hålla kunskapen uppdaterad genom nyfikenhet och aktivt lärande”.

Hela rapporten med de många förslag och idéer som kom upp under dagen finns tillgänglig för nedladdning här.


Nyheter


Save the date – STEW 2024

The theme of STEW 2024 is “AI – Top Ten Topics for Swedish Industry”. Together we will look into, and

Ny styrelse i Swedsoft

Styrelsen för verksamhetsåret 2024-2025 valdes enligt nedan. Stefan Frank, Vitellius Invest                  

Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat: