Atea blir medlem i Swedsoft

Atea ny medlem i Swedsoft

Swedsoft är idag glada över att välkomna Atea som nya medlemmar i Swedsoft. Atea är specialister inom it-infrastruktur och säger att de som detta vill vara med och forma ett ännu bättre Sverige. Något som bland annat tar sin form i engagemang för att få barn att programmera.

Atea som är noterat på Oslo Börs finns i sju länder i Norden och Baltikum och har ca 6 800 medarbetare. I Sverige är de 2 000 personer, på ett trettiotal orter från Malmö i söder till Kiruna i norr. Omkring 1 000 av dessa är konsulter.

Ett område Atea är engagerade inom är digital utveckling av svensk skola, genom sin nationella gruppering Atea Skola. Att det ska finnas digitala verktyg i skolan är inte längre någon fråga, något som Skolverket är tydliga med i förslaget för nationell IT-strategi. Den relevanta frågeställningen idag är istället, hur ska de digitala verktygen leda till bättre undervisning och därmed i förlängningen högre betyg?

Atea Skola berättar att de liksom Skolverket ser förverkligandet av den digitala utvecklingen som en ledarskapsfråga och därför arbetar de med att stödja skolledningen hos sina kunder i dessa frågor. Detta genom sitt breda utbildningserbjudande och en systematisk IKT-kartläggning, men också genom att kunna påvisa goda exempel och erbjuda inspiration och intressanta nätverk.

Kompetensförsörjningsfrågan var en av de frågor som gjorde att Atea fick upp ögonen för Swedsoft. Bland annat genom det projekt Swedsoft under året drivit kring skolans digitalisering, där vi har arrangerat workshops runt om i landet tillsammans med Skolverket.

Robert Malmgren, försäljningschef Atea Skola, berättar att ”diskussionen med Swedsoft startade i Almedalen där vi bland annat drev frågor om programmering i skolan. Vi kände direkt att Swedsoft är en väldigt intressant organisation med en spännande vision och att de driver helt rätt frågor för att utveckla Sverige för att ta sig an digitaliseringen, nu och i framtiden. Med tanke på att vi på Atea har ett mål om att bygga Sverige med it ser vi det som en självklarhet att vara med i detta spännande nätverk. Vi hoppas och tror att den kompetens vi har inom skolans digitalisering ska vara en nyttig del av Swedsoft framöver”.

Gabriel Modéus, generalsekreterare Swedsoft, säger ”vi är glada att ha Atea som medlem i Swedsoft. Ateas arbete med att lyfta fram vikten av kompetensförsörjning, bland annat i Almedalen, är viktig för Sveriges framtid som ett konkurrenskraftigt land. Tillsammans med Atea ser vi fram emot att bland annat fortsätta driva denna för svensk konkurrenskraft och välfärds viktiga fråga.”


Nyheter


Swedsoft om standardisering av AI

Europeiska kommissionen inledde inom ramen för standardiseringskommittén tidigare i år en skriftlig omröstning som gäller ett förslag till begäran om

Vill du vara talare på STEW?

Fokus på konferensen är nätverk och dialog och arrangeras för att möjliggöra samtal omkring presentationerna, där talare och deltagare kan

Kallelse till Swedsofts årsmöte 2023

I den utskickade kallelsen finns dagordning och handlingar till mötet. Årsmötet arrangeras som ett hybridmöte på Teknikföretagen, Storgatan 5, Stockholm

Arbetskraftsinvandring – webbinarieserie

Arbetskraftsinvandring, förlängt arbetstillstånd och förkortade ledtider för att få utländska medarbetare på plats har länge varit viktiga frågor för Swedsofts