Softwerk ny medlem

Idag välkomnar vi Softwerk, ett forskningsbaserat snabbväxande entreprenörsbolag med mjukvaruuteckling som passion med säte i Växjö, som ny medlem i Swedsoft.

Softwerk grundades 2006 av två tyska forskare på institutionen för datavetenskap på Växjö universitet, numera Linnéuniversitetet (även medlem i Swedsoft), som ett spin-off-företag.

Eddie Freij, vd Softwerk, berättar att ”med strategin att attrahera de bästa talangerna, var det självklart för oss att leta bland utbytesstudenter, vilket tidigt skapade en internationell prägel på företaget.”

Idag har Softwerk 30 anställda och representeras av 8 nationer. Trots att teknik och kontorsspråket är engelska tillhandahåller Softwerk alla anställda ickesvenskar svenskaundervisning på arbetstid med egna lärare som en del av integrationsarbetet. Detta blev också en språngbräda för ett framgångsrikt samarbete mellan kommun, Arbetsförmedling och näringslivet i regionen i syfte att säkra kompetensutvecklingen.

Eddie Freij berättar att ”forskning och entreprenörskap i kombination har format bolaget till ett tongivande mjukvaruutvecklingsbolag för teknikdrivna uppdragsgivare.”

Förutom konsultuppdrag har Softwerk även tagit fram egna produkter och tjänster för investerare i Tech-bolag, sk. teknisk IT-due diligence.

Om medlemskapet säger Eddie Freij att ”Softwerk är glada, att som nya medlemmar i Swedsoft, få möjlighet att deltaga i ett viktigt nationellt nätverk. Att få vara med att påverka och driva frågor för Sverige som ett konkurrenskraftigt innovationsland.”

”Vi är glada att få välkomna Softwerk till Swedsoft. Jag har flera gånger hört om det arbete Softwerk bedriver i Kronoberg för att få in nyanlända utvecklare i arbete och hur man samarbetar med andra företag i regionen för att hjälpa personer som man själv inte kan anställa till jobb hos andra. Detta är ett föredöme för hur man kan arbeta med att lösa både utmaningen med att få tag på kompetens och med att integrera nyanlända” avslutar Gabriel Modéus, Generalsekreterare Swedsoft

Varmt välkomna till Swedsoft, Softwerk!


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail