Pictor Consulting ny medlem i Swedsoft

Idag välkomnar vi Pictor Consulting AB, som är ett företag som sedan 2012 varit verksamt inom konsulttjänster för inbyggda system, till Swedsoft.

Pictor Consulting som drivs och ägs av Staffan Skogby arbetar med teknikkonsulttjänster, med inriktning på högtillgängliga och funktionssäkra system. Kunderna är stora konsultföretag och telekomleverantörer. Ett stort fokus för bolaget är funktionell säkerhetsanalys av system med hög tillgänglighet. Därför bedriver Staffan just nu ett forskningsprojekt som är inriktat på metoder och verktyg för att säkerställa system med funktionssäkerhet och informationssäkerhet, särskilt inriktat mot fordonsindustrin.

Staffan Skogby berättar att ”jag arbetar som systemarkitekt i mycket komplexa och högtillgängliga systemmiljöer. I bagaget har jag även mer än 20 års erfarenhet av nätverks och systemarkitektur evolutionen inom mobilsystem.”

Att Pictor Consulting sökte sig till Swedsoft var ingen slump då Staffan lagt mycket tid på engagemang i ideella organisationer och varit engagerad i genomförande av konferenser. Staffan sitter idag i styrelsen för Sveriges Elektro och Dataingenjörers Förening. Han berättar därför att ”jag kände direkt att Swedsoft är en väldigt intressant organisation med en spännande vision som ligger i linje med vad jag tycker. Dessutom såg jag att det nätverk som Swedsoft är var ett jag ville vara med i för att träffa andra som är intresserade av bland annat säkerhetskritiska system.”

Från Swedsofts sida är vi glada över att välkomna Pictor Consulting AB och Staffan Skogby till Swedsoft.


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail