STEW – inspiration inom AI/ML & Open Source

Den 17-18 oktober ägde årets Software Technology Exchange Workshop, STEW, rum. Det blev två uppskattade dagar med intressanta presentationer och mycket nätverkande.

Konferensen STEW har arrangerats av Swedsoft sedan 2011 med syfte att uppmuntra utbyte mellan olika branscher och mellan akademi, institut och näringsliv. Årets konferens som ägde rum på Malmö Universitet hade fokus på två teman, som fick varsin dag, AI och ML i mjukvaruutveckling och Open source i mjukvaruutveckling.

Charlotta Falvin, öppningstalare STEW 2018

Dag ett inleddes med en uppskattad öppningspresentation av Charlotta Falvin om hennes erfarenhet från att ha lett många mjukvaruföretag. Därefter fortsatte Staffan Truvé, CTO Recorded future, med en inspirerande keynote om ”Software Engineering for Machine Learning based systems”. Dagen fortsatte sedan med presentationer av:

  • Martin Monperrus, Professor of Software Technology, KTH Royal Institute of Technology
  • Christoph Reichenbach, Senior Lecturer, Lund University / LTH / Computer Science
  • David Mattos, PhD candidate, Chalmers University of Technology
  • Rasmus Ros, PhD candidate, Lund University och Mikael Hammar, Head of Research, Apptus Technologies AB

Efter gruppdiskussioner på olika teman rörande AI och ML avslutades dagen med en uppskattad middag på Börshuset i Malmö.

Nithya A. Ruff, keynote Open Source

Dag två inleddes med en intressant keynote av vår mest långväga talare Nithya A. Ruff, Head, Comcast Open Source Practice som talade om sina erfarenheter om open source i företag. Därefter fick vi spännande presentationer av:

  • Johan Jönsson, Technical Collaboration team, Wikimedia Foundation
  • Nicolas Martin-Vivaldi, Consultant, Addalot Consulting AB och Carl-Eric Mols, Head of Open Source, Sony Mobile
  • Hussan Munir, PhD candidate, Lund University
  • Lothar Wengerek, Line manager och Christopher Price, Head of Ericsson Software Technology, Ericsson AB

Helena Holmström Olsson, avslutningstalare

Dagen fortsatte med diskussioner om open source i mindre grupper på valda teman och avslutades med en intressant avslutningskeynote av Helena Holmström Olsson, Associate Professor, Malmö Universitet som knöt ihop de olika sätten att arbeta och de presentationer vi fått höra under rubriken ”Delivering Value: Using the Right Technique for the Right Purpose”.

Att det blev två lyckade dagar med mycket nätverkande kan vi till exempel se i utvärderingen satte 90% en fyra eller femma på helhetsbetyg av presentationerna och hela 93% satte fyra eller femma som helhetsbetyg på de två dagarna.

Tack till alla er som deltog, till våra supporters, talare och vår program- och arbetsgrupp. Information om STEW 2019 kommer inom kort.


Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med