Ideon ny medlem i Swedsoft

Idag kan vi välkomna Ideon Science Park till Swedsoft. Ideon är en science park i Lund som samlar många mjukvaruutvecklande bolag hos sig.

Hos Ideon Science Park finns 400 företag och 10 000 medarbetare, och de allra flesta arbetar med mjukvaruutveckling på något sätt. Särskilt inom parkens fyra fokusområden; Smarta städer, Framtida Transporter, Hälsoteknologi och Smarta Material. På Ideon sitter även några av Swedsofts medlemmar idag.

”Jag blev tipsad av Volvo Cars om Swedsoft och har deltagit i möten föreningen arrangerat hos oss. Swedsoft är en viktig arena för att diskutera mjukvarufrågor med företag och akademi samt skapa opinion i gemensamma frågor”, säger Ideons vd Mia Rolf angående anledningen till att de sökte medlemskap.

Genom sina fokusområden och de många mjukvarubolag som finns på Ideon arbetar de aktivt med att lyfta ICT samt med talangattraktion och kompetenshöjning för att stärka Sveriges konkurrenskraft. Detta görs bland annat tillsammans med Swedsoft-medlemmen Mjärdevi Science Park, Kista Science City, Luleå Science Park och Blue Science Park i Karlskrona.

”Vi är glada att få välkomna Ideon, som samlar så många mjukvaruutvecklande företag hos sig, till Swedsoft. I våras samlade vi mjukvarusverige på Ideon och i november samlas vi för årets STEW konferens precis bredvid. Jag ser fram emot att utveckla samarbetet med vår nya medlem, Ideon Science Park”, avslutar Swedsofts generalsekreterare Gabriel Modéus

Varmt välkomna till Swedsoft!


Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med