Video: Den digitaliserade och distribuerade arbetsplatsen?

Den 2 april arrangerade Swedsoft ett digitalt panelsamtal om "Den digitaliserade och distribuerade arbetsplatsen?". Samtalet finns nu tillgängligt för alla intresserade att lyssna på i efterhand.

Det digitala panelsamtalet vi arrangerade handlade om hur Coronakrisen slängt oss ut i ett storskaligt experiment när många över en natt slutade gå till kontoren och började arbeta hemma. Under seminariet gav deltagarna sina tankar kring hur man kan arbeta bra och effektivt ihop. Hur skapar vi teamkänsla, även när vi inte kan ses fysiskt, och hur ska man som ledare tänka i dessa situationer var två av de frågor som diskuterades.

En inspelning från samtalet finns nu tillgänglig på vår Youtube-kanal. Missa inte heller att anmäla dig till vårt nyhetsbrev, så du inte missar kommande seminarium.

 

Panelen, som modererades av Aurore Belfrage, bestod av:

 • Joakim Wernberg, Forskningsledare, Entreprenörskapsforum
  Joakim Wernberg är forskningsledare med inriktning mot megatrender och strukturomvandling på Entreprenörskapsforum. Hans forskning handlar om komplexitet och växelverkan mellan teknisk och ekonomisk förändring.
 • Maria Stranne, Global manager Product Development SW & Apps, SKF
  Maria är ansvarig för en global avdelning som utvecklar mobila appar och web-appar inom SKF. Hon har närmare 20 års erfarenhet av att utveckla mjukvarulösningar inom flera olika branscher. Som ledare inom produktutveckling har hon drivit flera transformeringar av arbetssätt och är en stark förespråkare av agilt ledarskap för att bygga högpresterande team.
 • Niklas Lindhardt, Co-creator & grundare, ExpandingLeadership
  Medgrundare av innovationsbolaget CaptureInnovation. Niklas har själv gjort resan i att både starta upp och transformera befintliga företag till självstyrande, responsiva organisationer där drivkraften grundar sig i värderingar och en stark syftesbild.
 • Patric Palm, serieentreprenör och investerare, VD Favro
  De senaste 15 åren har Patric byggt bolag inom agil mjukvaruutveckling och dataspelsbranschen. Han brinner för gränslandet mellan verktyg och hypereffektiva arbetssätt i autonoma distribuerade team. När han inte leder Favro’s 100% distribuerade team gör han såddinvesteringar i spel, spel-teknik, AI, deep-tech, SaaS mm.

Moderatorn Aurore Belfrage är techentreprenören, geopolitisk rådgivaren och investeraren som spenderar sin tid i skärningspunkten artificiell intelligens, näringsliv och internationella relationer. Hon sitter i styrelsen för regerings satsning i världsutställningen Expo2020 Dubai, är rådgivare till Sverige Nationella AI center, tidigare roller som kolumnist SvD, EQT Ventures och MD inom Stena Metall koncernen.

 


Nyheter


Öppet för klimatet

På projektets hemsida kan du hitta ett stort antal utbildningar inom bland annat datavetenskap, cirkulär ekonomi, batteriteknik, råvaror, samhällsplanering och mycket

Årskrönika och julhälsning från Swedsoft

Vi rivstartade vårvintern med workshopen Samling av mjukvarusverige och Software for professionals. På årsmötet valdes Stefan Frank till ny ordförande och till styrelsen tillkom även Tobias Strandh,

Karlstad Universitet ny medlem i Swedsoft

Vi fick en kort pratstund Bestoun S. Ahmed, Associate Professor, atavetenskap (CS) vid Karlstads universitet (KaU). Forskningen inom datavetenskap (CS)

Seminarium: Regeringsuppdraget Digital spetskompetens

Josef Lannemyr är analytiker och projektledare på Tillväxtverket och har lett regeringsuppdraget kompetensförsörjning av digital spetskompetens under 3 års tid.