STEW 2021 firade tio år!

Förra veckan, den 11-12 november, ägde den tionde årliga Software Technology Exchange Workshopen, STEW 2021, rum i Lund. Under två dagar fick deltagarna lyssna på intressanta presentationer, engagera sig i inspirerande diskussioner och inte minst nätverkade och träffade nya människor.

Detta är en sammanfattning av den engelska artikeln.

Maria Stranne, SKF var moderator för STEW 2021.

Maria Stranne, SKF gjorde ett utmärkt jobb som moderator för STEW 2021.

Det var med stor glädje Swedsoft och våra medarrangörer välkomnade deltagarna till Lund och den tionde STEW-konferensen. STEW har sedan 2012 arrangerats för att skapa utbyte mellan industri, akademi och offentlig sektor inom mjukvaruutveckling och forskning. I år var vi glada över att återigen kunna träffas personligen och under hela konferensen gavs flera möjligheter att knyta nya kontakter samt utbyta idéer, tankar och kunskaper.

Temat för årets STEW var Software as a motor for acceleration and disruption. Under dagarna fick vi lyssna på flera intressanta presentationer och talare som alla berättade om sin syn på temat. STEW 2021 bestod till stor del även av workshops och diskussioner där alla deltagare medverkar. Som arrangör var vi glada över att de samtal som fördes mellan deltagarna och inte minst höra de samarbeten som diskuterades. Vi ser fram emot att följa resultatet av dessa diskussioner!

Swedsoft vill rikta ett stort tack till STEW 2021 års medarrangörer  ScaniaIdeon Science ParkSKFHalmstad UniversityAB VolvoRISESaabBlekinge Institute of TechnologyFavroMalmö UniversityInformatorLinnaeus UniversityDebricked och  Addalot.

Vi vill även tacka talare och deltagare som tillsammans gjorde STEW 2021 till en fantastisk konferens och inte minst ett bra exempel på hur kompetens från olika sektorer kan underlätta värdefullt kunskapsutbyte och bidra till att främja innovation.

Vill du vara medarrangör för STEW 2022? Vi startar nu planeringen för STEW 2022!
Kontakta sekretariatet för mer information.


Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med