Three universities & one course on digitalized production – Challenges and lessons learned

Den 7 juni bjöd Swedsoft in Paulina Myrelid, Mälardalens universitet och Kristina Eriksson, Högskolan Väst för att presentera sin kurs på seminariet Three universities & one course on digitalized production – Challenges and lessons learned.

Mälardalens högskola, Högskolan Väst och Linnéuniversitetet har tillsammans utvecklat kursen Digitally-enabled production för yrkesverksamma. Kursen syftar till att stödja och underlätta för tillverkande företag att bli konkurrenskraftiga och förbättra beredskapen för industri 4.0 på olika nivåer i produktionen.

Under webbinariet så delade Paulina Myrelid, Mälardalens universitet och Kristina Eriksson, Högskolan väst, med sig av deras erfarenheter från att gemensamt ha utvecklat och implementerat kursen de tre senaste åren. Samarbetet och kursutvecklingen har varit en del av samma projekt, finansierat av Vinnova, som den här webbinarieserien.

Software inspiration for professionals

Webbinarieserien Software inspiration for professionals är ett koncept där vi tillsammans med de andra organisationerna i vårt Vinnovafinansierade projekt, Linnéuniversitetet, Mälardalens högskola, Högskolan Väst och Örebro universitet, vill ge deltagarna inspiration och ny kunskap direkt från experter från svenska akademin.

Serien är en del av det Vinnova-finansierade projektet ”Kompetensbehov och kurser för yrkesverksamma inom IT och konkurrenskraftig produktion 2” och speciellt delen learning4professionals.se i projektet. Learning4professionals.se är en plattform med syfte att bidra till yrkesverksammas kompetensutveckling genom att synliggöra kurser speciellt riktade mot yrkesverksamma.

Är du intresserad av att vara med nästa gång? Se mer information om våra kommande tillfällen av serien här:

September 6th – AI and ethics for engineers

 


Nyheter


AI och etik för ingenjörer

Under webbinariet introducerade Jennifer Renoux deltagarna för teoretiska och praktiska aspekter av etik i relation till AI. I takt med

Stefan Jakab, ny generalsekreterare i Swedsoft

Stefan har en gedigen bakgrund från olika roller inom telekombranschen, men har även erfarenhet från rollen som generalsekreterare, och då

Program- & biljettsläpp – STEW 2022

Den 15 november bjuder Swedsoft tillsammans med våra medarrangörer in till STEW 2022 som i år hålls på Teknikföretagen i

Sommarhälsningar från Swedsoft

Vårens möten och händelser I starten på det nya året presenterade vi, tillsammans med lärosätena som är med i vårt