Arbetskraftsinvandring del 2

Den 21 april 13.00 – 14.30 är ni välkomna att delta på den andra delen i en webbinarieserie med fokus på arbetskraftsinvandring.

Under det inledande webbinariet får vi en introduktion av vad som händer på nationell nivå gällande arbetskraftsinvandring, bland annat policyarbete och inspiration från några av våra grannländer.

Den här gången zoomar vi in på förändringarna kopplat till passkontroll, vilka regelförändringar som skett och vilka konsekvenser det får i praktiken. Vilka möjligheter finns det för strategiskt påverkansarbete?

Skärpta passkontroller

Under vintern 2022 skärpte Migrationsverket kraven på passkontroll. Den som söker uppehållstillstånd behöver idag visa sitt pass på ambassad eller generalkonsulat. Tusentals sökande från viseringsfria länder drabbas av de skärpta kraven liksom företagen som ska anställa, då de innebär ännu längre ansökningsprocesser för arbetstillstånd.
Källa: Tech Sverige

Om webbinariet

Under webbinariet berättar Ana Andric, Tech Sverige om den undersökning som Tech Sverige har gjort gällande passkontroll och regelförändringarna kopplat till detta. Maria Lindblad, Lunds Universitet, delar sina erfarenheter av hur de har påverkats av regelförändringarna och hur de arbetar med frågorna.

Efter presentationerna kommer det finnas tid för diskussion och frågor som modereras av Anna Broeders, Linköping Science Park.