Erfarenheter och reflektioner av en datorpionjär

Ta chansen och träffa en riktig datorpionjär när Harold ”Bud” Lawson talar om sina erfarenheter och reflektioner.

Harold ”Bud” Lawson – mannen som uppfann pekvariabeln och mottagare av det exlusiva och prestigefulla priset ”Charles Babbage computer pioneer award”.

Praktisk information
När:
4 april kl 15.00 – 17.00
Plats: Sal A, KTH Elektrum, Kista
Kostnad:
Kostnadsfritt, men anmälan krävs.
Språk: Engelska

Anmälan sker här.

Om Harold Lawson

Harold ” Bud ” Lawson är en av de främsta pionjärerna inom datavetenskap. I det här seminariet kommer han att dela med sig av höjdpunkter från sin karriär inom utveckling av datoranvändning. Han kommer att avslöja flera överraskande detaljer bakom kulisserna från utvecklingen av datatekniken och databranschen. Hans erfarenheter och reflektioner har nyligen publicerats i ett kapitel i IFIP-boken: ”Reflektioner om historia Computing: bevara minnen och dela berättelser”.

Bud har bott och arbetat i Sverige i över 42 år där han har gjort många viktiga bidrag till industriella, militära och akademiska sektorn. Hans professionella karriär i databranschen startade 1959 under ledning av den legendariska konteramiral Dr. Grace Murray Hopper vid Remington – Rand Univac i Philadelphia. Under sin långa karriär, deltog han i flera banbrytande insatser inom mjukvara, hårdvara och datorbaserade system. För hans uppfinning 1964 av pekarvariabelkonceptet för programspråk, tilldelades han år 2000 Charles Babbage-utmärkelsen Computer Pioneer.