Juridiskt och praktiskt skydd av mjukvara

Onsdagen den 13 maj kl 15-16 bjuder Swedsoft in till ett digitalt seminarium tillsammans med Svenskt Näringsliv och vår medlem Deposit, om hur man kan arbeta som mjukvaruutvecklande företag för att skydda sina tillgångar.

Under seminariet går vi in på frågor om rättsliga skydd men även om källkodsdeponering och hur ni kan använda detta som försäljningsargument och skydd för er verksamhet. Läs mer om programmet nedan.

Seminariet är kostnadsfritt och öppet för alla, men anmälan krävs och först till kvarn tillämpas.
Registrera dig här

Juridiskt skydd av mjukvara

Christina Wainikka, Policyexpert för immaterialrätt, Svenskt Näringsliv

De kunskapsbaserade tillgångarna är de allra viktigaste i en kunskapsekonomi. Det finns många olika immaterialrättsliga skydd som är tänkbara. Hur man väljer att använda, eller inte använda, dem är en del av de affärsstrategiska besluten.

Christina Wainikka är policyexpert för immaterialrätt på Svenskt Näringsliv. Hon har en bakgrund bland annat som forskare i juridik och som konsult i frågor kring kopplingen mellan affärs- och immaterialrättsstrategier.

Foto: Ernst Henry Photography AB

Källkodsdeponering – trygghet och affärsmöjligheter

Tommy Svensson, vd, Deposit AB

Leverantörer vill ofta hemlighålla sina källkoder och samtidigt ge kunderna en trygghet gällande kontinuiteten i de affärs- och verksamhetskritiska systemen. Källkodsdeponering kan tillgodose dessa gemensamma behov men det är förenat med många praktiska och juridiska fallgropar. Hur skyddas leverantörens företagshemligheter, på vilka grunder kan källkoder komma att utlämnas och hur får de användas? Vet man ens att de går att använda?

Tommy Svensson är VD på Deposit AB och tidigare mångårig medarbetare på Svenskt Näringsliv, med fokus på IT- och Säkerhetsjuridik.