Foto: Emilia Jiménez-Bergmark – Bredda bildenCC BY-ND 2.5 SE

Kurser för yrkesverksamma – Livslångt lärande

För Swedsoft är det livslånga lärandet viktigt och för att stödja detta visar vi på denna sida de möjligheter som våra medlemmar erbjuder yrkesverksamma på mjukvaruutvecklande bolag.

På denna sida finns kort introduktion och länk för mer information om kurser riktade mot yrkesverksamma i mjukvaruutvecklande bolag.

På sidan finns idag tips på vad följande aktörer kan erbjuda:

 • PROMPT – Företagsanpassade kurser i programvaruteknik
  Blekinge Tekniska Högskola (BTH), Chalmers & Göteborgs Universitet, Mälardalens högskola och forskningsinstitutet RISE
 • Kompetensutveckling inom digitalisering och IT
  Linnéuniversitetet
 • Malmö universitet, Datavetenskap och medieteknik
 • Dataföreningen
 • Endagskurs: Programvarutestning – Grundläggande och ny teknik
  ICES, the KTH Innovative Centre for Embedded Systems
 • Högskolan i Halmstad
 • Mälardalens högskola (MDH)
 • Informator Utbildning

Ett par av aktörerna erbjuder dessutom rabatterade priser för Swedsofts medlemmar.

Vill ni också synas här? Kontakta kansliet.

PROMPT – Företagsanpassade kurser i programvaruteknik

Blekinge Tekniska Högskola (BTH), Chalmers & Göteborgs Universitet, Mälardalens högskola och forskningsinstitutet RISE

PROMPT erbjuder fristående högskolekurser på avancerad nivå som vänder sig till svenskt näringsliv, både till företag och direkt till anställda. Kurserna är till stora delar webbaserade och kan följas oberoende av tid och rum. Kurserna ges på kvartsfart under en hel termin och är utformade så att de ska passa bra att kombinera med arbete. De ger högskole­poäng och är kostnadsfria både för studenten och för företaget. Kurserna i PROMPT ges i samarbete mellan Blekinge Tekniska Högskola (BTH), Chalmers & Göteborgs Universitet, Mälardalens högskola och forskningsinstitutet RISE. PROMPT (Professionell masterutbildning i programvaruteknik) finansieras av KK-stiftelsens program ”Expertkompetens för innovation”. Under hösten 2018 ges ett 20-tal kurser inom ämnen som Agile&Lean Development, Big Data, Cloud Computing, Cybersecurity, Dependable Software, Machine Learning och Software Test. Välkommen med din ansökan!

Besök www.promptedu.se för mer information.

Kompetensutveckling inom digitalisering och IT

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet erbjuder kompetensutveckling för yrkesverksamma inom digitalisering och IT. Det handlar tre olika former av utbildning.

 • kostnadsfria kurser som har utvecklats tillsammans utifrån faktiska behov i näringslivet, som utvecklats med stöd av KK-stiftelsens Expertkompetensprogram inom ramen för projektet ”sociala medier och webbteknologi för innovation och tillväxt
 • kurser i ordinarie utbildningsutbud
 • skräddarsydda utbildningar som anpassas efter beställarens behov

För mer information och anmälan se: https://lnu.se/utbildning/kompetensutveckling/digitalisering-it/

Malmö universitet, Datavetenskap och medieteknik

Erbjuder distans kurser om programmering i C# på olika nivåer, .Net, webbutveckling kurser. Campus kurser i IoT, Ai, interaktion techonolgy, information design, forskning metodologi, projektledning, medieteknik, webbpublicering och examensarbete.

Läs mer här.

Dataföreningen

Dataföreningens kretsar och Dataföreningen Kompetens

Dataföreningen erbjuder ett brett utbud av kompetensutveckling på olika nivåer. Meet&Learn kompetenspaket innehåller seminarieserier och nätverksmöten inom flertalet teman. För uppdateringar inom högaktuella ämnen finns ett antal masterclasses, som är tre intensiva timmar med en expert. Syftet är att ge konkret ny kompetens som kan tillämpas direkt.

Mer omfattande utbildningsprogram med certifieringar arrangeras av dotterbolaget Dataföreningen Kompetens. Programmen täcker områden som IT-arkitektur, verksamhetsledning, förvaltningsledning och informationssäkerhet.

Mer information finns på https://dfs.se och https://www.dfkompetens.se.

Endagskurs: Programvarutestning – Grundläggande och ny teknik

ICES, the KTH Innovative Centre for Embedded Systems

Täckningsmodeller och täckningsbaserad testdesign för inbyggda system. Vi kommer att granska graf- och logikbaserade täckningsmodeller och titta på deras relativa fördelar och nackdelar, inklusive standardernas överensstämmelse och överväga hur dessa täckningsbaserade tillvägagångssätt kan tillämpas på kravbaserad provning (användarfall) och modellbaserad provning av inbyggda system. Kursen är särskilt lämplig för ingenjörer med ansvar för testdesign och / eller kvalitetssäkring, den är också lämpligt för IT-proffs med begränsad testerfarenhet.

Pris för ICES-medlemmar: 1500 SEK, Icke-medlemmar: 3 000 SEK. Swedsofts medlemmar erbjuds 20% rabatt på ordinarie pris och betalar därför 2 400 SEK.

Mer information finns på ices.kth.se

Högskolan i Halmstad

Högskolan erbjuder utbildningar för yrkesverksamma på avancerad nivå, uppdragsutbildningar och särskilda kompetensutvecklingsinsatser. Utbildningar för yrkesverksamma är som vanliga utbildningar (d.v.s. kostnadsfria för deltagare från länder inom EU och Norden) – de är upplagda så att man kan läsa dem parallellt med att man har ett arbete och förutsätter att man har en grundexamen (eller motsvarande) på högskolenivå. Uppdragsutbildningar är utbildningar som  skräddarsys för ett företag eller organisation. Vi har idag utbildningar framför allt inom artificiell intelligens, affärsutveckling/entreprenörskap, och utbildning (skola/lärare).

En sammanställning hittar finns på http://hh.se/samverkan/kompetensutveckling

Mälardalens högskola (MDH)

Hösten 2019 startar MDH ett antal digitala kurser, på avancerad nivå, inom ämnena inbyggda system och framtidens energi. Innehållet i kurserna har tagits fram i samarbete med företag verksamma inom områdena och har en nära anknytning till den forskning som bedrivs på högskolan. Varje kurs omfattar 2,5 hp och är anpassade för att ge större flexibilitet än vad campusförlagda utbildningar kan erbjuda. Dessutom kommer du själv att, så långt som möjligt, kunna välja när du vill genomföra olika moment.

Läs mer här.

Informator Utbildning

Informator tar kompetensutveckling på stort allvar och hjälper Sverige att behålla och utveckla sin position som framstående IT-nation. Vi har vuxit tillsammans med svensk mjukvaruindustri och utvecklat utvecklare, tekniker, projektledare och chefer sedan 1990. De erfarenheter och insikter vi fått tack vare detta har resulterat i att vi erbjuder dig en komplett kursportfölj inom mjukvaruutveckling och agila metoder. Alla Swedsoft-medlemmar erbjuds 15% rabatt på hela vår kursutbud*. Använd kampanjkoden SWEDSOFT15 vid bokning

Läs mer här.

* Erbjudandet gäller inte för kurser där det på webbplatsen anges att rabatt och kampanjer ej är tillämpligt. Erbjudandet kan inte kombineras med andra kampanjer, kompetenskort och/eller ramavtalsrabatter.

Har ni kurser för yrkesverksamma och vill listas på denna sida?

I så fall är ni varmt välkomna att kontakta kansliet för mer information. För frågor om respektive organisations erbjudande hänvisar vi till kontaktinformationen på dessa medlemmars sajter.