Foto: Emilia Jiménez-Bergmark – Bredda bildenCC BY-ND 2.5 SE

Kurser för yrkesverksamma – Livslångt lärande

För Swedsoft är det livslånga lärandet viktigt och för att stödja detta visar vi på denna sida de möjligheter som våra medlemmar erbjuder yrkesverksamma på mjukvaruutvecklande bolag.

På denna sida finns kort introduktion och länk för mer information om kurser riktade mot yrkesverksamma i mjukvaruutvecklande bolag.

På sidan finns idag tips på vad följande aktörer kan erbjuda:

 • PROMPT – Företagsanpassade kurser i programvaruteknik
  Blekinge Tekniska Högskola (BTH), Chalmers & Göteborgs Universitet, Mälardalens högskola och forskningsinstitutet RISE
 • Kompetensutveckling inom digitalisering och IT
  Linnéuniversitetet
 • Malmö universitet, Datavetenskap och medieteknik
 • Dataföreningen
 • Endagskurs: Programvarutestning – Grundläggande och ny teknik
  ICES, the KTH Innovative Centre for Embedded Systems
 • Högskolan i Halmstad
 • Mälardalens högskola (MDH)
 • Informator Utbildning
 • Learning for Professionals

Ett par av aktörerna erbjuder dessutom rabatterade priser för Swedsofts medlemmar.

Vill ni också synas här? Kontakta kansliet.

PROMPT – Företagsanpassade kurser i programvaruteknik

Blekinge Tekniska Högskola (BTH), Chalmers & Göteborgs Universitet, Mälardalens högskola och forskningsinstitutet RISE

PROMPT erbjuder fristående högskolekurser på avancerad nivå som vänder sig till svenskt näringsliv, både till företag och direkt till anställda. Kurserna är till stora delar webbaserade och kan följas oberoende av tid och rum. Kurserna ges på kvartsfart under en hel termin och är utformade så att de ska passa bra att kombinera med arbete. De ger högskole­poäng och är kostnadsfria både för studenten och för företaget. Kurserna i PROMPT ges i samarbete mellan Blekinge Tekniska Högskola (BTH), Chalmers & Göteborgs Universitet, Mälardalens högskola och forskningsinstitutet RISE. PROMPT (Professionell masterutbildning i programvaruteknik) finansieras av KK-stiftelsens program ”Expertkompetens för innovation”. Under hösten 2018 ges ett 20-tal kurser inom ämnen som Agile&Lean Development, Big Data, Cloud Computing, Cybersecurity, Dependable Software, Machine Learning och Software Test. Välkommen med din ansökan!

Besök www.promptedu.se för mer information.

Kompetensutveckling inom digitalisering och IT

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet erbjuder kompetensutveckling för yrkesverksamma inom digitalisering och IT. Det handlar tre olika former av utbildning.

 • Kostnadsfria kurser som har utvecklats tillsammans utifrån faktiska behov i näringslivet, som utvecklats med stöd av KK-stiftelsens Expertkompetensprogram inom ramen för projektet ”Smart Industri”
 • Kurser i ordinarie utbildningsutbud
 • Skräddarsydda utbildningar som anpassas efter beställarens behov

För mer information och anmälan se för individer: https://lnu.se/utbildning/kompetensutveckling/utveckla-dig-sjalv/digitalisering-och-it/ för företag https://lnu.se/utbildning/kompetensutveckling/utveckla-dina-medarbetare/digitalisering-och-it/

Malmö universitet, Datavetenskap och medieteknik

Erbjuder distans kurser om programmering i C# på olika nivåer, .Net, webbutveckling kurser. Campus kurser i IoT, Ai, interaktion techonolgy, information design, forskning metodologi, projektledning, medieteknik, webbpublicering och examensarbete.

Läs mer här.

Dataföreningen

Dataföreningens kretsar och Dataföreningen Kompetens

Dataföreningen erbjuder ett brett utbud av kompetensutveckling på olika nivåer. Meet&Learn kompetenspaket innehåller seminarieserier och nätverksmöten inom flertalet teman. För uppdateringar inom högaktuella ämnen finns ett antal masterclasses, som är tre intensiva timmar med en expert. Syftet är att ge konkret ny kompetens som kan tillämpas direkt.

Mer omfattande utbildningsprogram med certifieringar arrangeras av dotterbolaget Dataföreningen Kompetens. Programmen täcker områden som IT-arkitektur, verksamhetsledning, förvaltningsledning och informationssäkerhet.

Mer information finns på https://dfs.se och https://www.dfkompetens.se.

Högskolan i Halmstad

Högskolan erbjuder utbildningar för yrkesverksamma på avancerad nivå, uppdragsutbildningar och särskilda kompetensutvecklingsinsatser. Utbildningar för yrkesverksamma är som vanliga utbildningar (d.v.s. kostnadsfria för deltagare från länder inom EU och Norden) – de är upplagda så att man kan läsa dem parallellt med att man har ett arbete och förutsätter att man har en grundexamen (eller motsvarande) på högskolenivå. Uppdragsutbildningar är utbildningar som  skräddarsys för ett företag eller organisation. Vi har idag utbildningar framför allt inom artificiell intelligens, affärsutveckling/entreprenörskap, och utbildning (skola/lärare).

En sammanställning hittar finns på http://hh.se/samverkan/kompetensutveckling

Mälardalens högskola (MDH)

Mälardalens högskola (MDH) har tagit fram ett antal kurser som syftar till att näringsliv och offentlig verksamhet snabbt ska kunna erbjuda sina medarbetare ny kompetens. Kurserna är utvecklade i samarbete med ett stort antal företag och/eller offentliga verksamheter utifrån konkreta kompetensutmaningar och reella behov. Innehållet är direkt applicerbart i verksamheten och utbildningarna vilar på både vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet från näringsliv och offentlig sektor.

MDH erbjuder poänggivande kurser inom bland annat AI och mjukvaruutveckling och Smart produktion. Kurserna är helt online och är möjliga att kombinera med heltidsarbete.

För mer information och anmälan, se https://www.mdh.se/utbildning/fortbildning

Informator Utbildning

Informator tar kompetensutveckling på stort allvar och hjälper Sverige att behålla och utveckla sin position som framstående IT-nation. Vi har vuxit tillsammans med svensk mjukvaruindustri och utvecklat utvecklare, tekniker, projektledare och chefer sedan 1990. De erfarenheter och insikter vi fått tack vare detta har resulterat i att vi erbjuder dig en komplett kursportfölj inom mjukvaruutveckling och agila metoder. Alla Swedsoft-medlemmar erbjuds 15% rabatt på hela vår kursutbud*. Använd kampanjkoden SWEDSOFT15 vid bokning

Läs mer här.

* Erbjudandet gäller inte för kurser där det på webbplatsen anges att rabatt och kampanjer ej är tillämpligt. Erbjudandet kan inte kombineras med andra kampanjer, kompetenskort och/eller ramavtalsrabatter.

Learning For Professionals

Learning for Professionals är en nationell kursplattform för yrkesverksamma och resultatet av ett unikt samarbete mellan fyra lärosäten (Högskolan Väst, Linnéuniversitet, Mälardalens högskola och Örebro universitet), Swedsoft och Teknikföretagen. På plattformen finns det information om till exempel kursinnehåll och kursstart samt länkar till respektive lärosäte. Det är även möjligt att söka efter kurser inom specifika ämnesområden och att prenumerera på information om nya kurser.

Läs mer här.

 

Har ni kurser för yrkesverksamma och vill listas på denna sida?

I så fall är ni varmt välkomna att kontakta kansliet för mer information. För frågor om respektive organisations erbjudande hänvisar vi till kontaktinformationen på dessa medlemmars sajter.