Tack alla er som engagerat er, från Malmö till Luleå!

Inom Swedsoft, CaptureInnovation och BTHs Vinnovafinansierade projekt att tillsammans med SCB ta fram framtidens statistik om mjukvarans betydelse för svenskt näringsliv har vi nu slutfört fas 2 – färdigställande av underlag för SCB att arbeta vidare med.

Vi vill rikta ett tack till det stora antal företag och organisationer har valt att vara delaktiga i workshops i Stockholm, Göteborg, Malmö och Luleå, för att ta fram de perspektiv som är avgörande för svensk konkurrenskraft. Under processen har enkäten ändrats flera gånger, några gånger rejält. Detta utifrån all bra feedback och alla bra idéer som inkommit under projektets gång. Tack för hjälpen!

Ett stort tack även till alla er medlemmar och workshopdeltagare som engagerade er i validering av enkätutformningen. Ett mycket stort antal svar inkom och vi känner nu stor tillförsikt i att enkäten kommer att ge svenska beslutsfattare det underlag som behövs för att Sverige vidare ska stå starka som mjukvarunation, ur ett globalt perspektiv.

Härnäst kommer SCB ta över färdigställandet av enkäten under augusti. Detta innebär bland annat att de kollar så att språket är bra och att den frågetekniskt är väl genomtänkt. Målet är att enkäten skickas ut digitalt under tredje kvartalet till tusentals svenska företag. Detta för att datan ska vara framme för att påbörja en rapport vid årsskiftet.

Vi kan även berätta att i dialog med finansiären Vinnova har vi beslutat att förlänga projektet från 31 december till 31 mars. Anledningen till detta är att vi kommer behöva lite mer tid för att slutföra rapporten av statistiken och för att vi har för avsikt att under första kvartalet 2018 presentera resultatet på några seminarier. Mer om det kommer framöver.

Nu vill vi i projektgruppen önska er alla en riktigt skön sommar.

Läs mer om projektet här.


Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med