Årets sista nyhetsbrev

Ett spännande år med många möten och där vi tillsammans arbetat för att stärka svensk mjukvaruutveckling närmar sig sitt slut. Vi passar därför på att spana lite framåt, vad är på gång i föreningen?

I nyhetsbrevet tar vi upp kommande event och workshops 2020. I februari är det dags för årets Samling av mjukvarusverige och den här gången ger vi input till regeringsuppdraget om Digital spetskompetens. Vi avslöjar även temat för seminariet efter vårmötet 2020 som hålls på Scania i Södertälje samt ger datumen (och möjligheten att engagera sig) i konferensen STEW 2020.

Förutom event välkomnar vi fem nya medlemmar som tillkommit sedan senaste nyhetsbrevet; Dataföreningen, Graviz Telescope, Ideon Science Park, Scania och Wikimedia Sverige.

Som vanligt avslutar vi även med tips som kommit in till oss. Kansliet på Teknikföretagens Branschgrupper arrangerar en frihandelsdag med Business Sweden och Kommerskollegium. Dessutom har Vinnova en utlysning för företag som vill starta sin AI-resa.

Har du inte fått nyhetsbrevet i din mail hittar du det här. Men glöm inte bort att anmäla dig så du får nästa nyhetsbrev.


Nyheter


Ny styrelse i Swedsoft

Styrelsen för verksamhetsåret 2024-2025 valdes enligt nedan. Stefan Frank, Vitellius Invest                  

Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en