XIOS/3 ny medlem i Swedsoft

Idag välkomnar vi XIOS/3, ett tillväxtbolag i Linköping med svenskutvecklad teknik från teamet bakom bland annat iCloud.

Vi fick en pratstund med XIOS/3 som bland annat beskriver att med deras teknik möjliggörs att mjukvara kan utvecklas lika enkelt som en vanlig hemsida. Genom det egenutvecklade verktyget ska många av de problem som företag ofta står inför när det kommer till utveckling av användarnära webb-applikationer elimineras, genom att förenkla och snabba upp utveckling av frontend-delen. På sin platform beskriver de att de möjliggör effektiv utveckling utan trade-off mellan enkelhet för utvecklare och funktionalitet för användare.

“Framtidens mjukvara kommer byggas ovanpå en stabil plattform med ett markupspråk anpassat för riktiga applikationer. Det är samma tankesätt som fick utvecklingen av hemsidor att ta fart på 90-talet med HTML. Tack vare XIOS/3 kan man genomföra sitt nästa mjukvaruprojekt utan komplicerade ramverk, bibliotek eller tonvis med hemmasnickrad kod. XIOS/3 är en game-changer för affärsmjukvara, för alla företag.” säger grundare och VD Karl Hyltberg.

”XIOS/3 ger dessutom helt nya möjligheter till innovation, med mjukvara som kan surfas på samma sätt som hemsidor. Mjukvara på nätet som ser ut och beter sig som riktiga program, som kan fungera ihop med varandra genom att dela information eller helt enkelt länka till varandra. XIOS/3 möjliggör en innovationsexplosion som inte skådats sedan de första hemsidorna såg dagens ljus.” fortsätter Karl.

“XIOS/3 kan användas av alla företag för utveckling av nya lösningar eller som en del i innovations- och digitaliseringsprojekt, med målet att harmonisera nuvarande applikationsportfölj. Nästa generation online-mjukvara kommer baseras på svensk teknik och via Swedsoft har vi möjlighet att vara del av en organisation som värnar om svensk innovationskraft och mjukvara som baseras på svensk teknik. Vi tror det finns mycket att lära av alla medlemsorganisationer och vi ser fram emot att kunna bidra med våra kunskaper och erfarenheter kring mjukvaruutveckling och dess framtidsutsikter.” tillägger COO Martin Ekdal.

”Vi är glada att välkomna XIOS/3 till Swedsoft. Det är en intressant lösning de utvecklar och vi ser nu fram emot deras engagemang och det utbyte de kommer bidra med i föreningen.” avslutar Gabriel Modéus, generalsekreterare, Swedsoft.


Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med