Debricked ny medlem i Swedsoft

Idag välkomnar vi Debricked, en skånsk startup inom cybersäkerhet som identifierar sårbarheter i öppen källkod, till Swedsoft.

Debricked är en skånsk startup inom sfären cybersäkerhet. Bolagets fokus ligger på säkerhet i tredjepartskomponenter; mer specifikt öppen källkod. Debricked har sina rötter i ett forskningsprojekt vid Lunds Universitet, där syftet var just att undersöka säkerhet i mjukvaruutveckling. I detta projekt upptäcktes att företag ofta hade bra koll på den kod som utvecklades internt, men sämre kontroll på det man importerade utifrån i form av öppen källkod.

Därför utvecklade de en produkt som skannar de importerade komponenterna efter sårbarheter. De berättar även att den sen hjälper till med att prioritera och lösa de sårbarheter som är kritiska. Produkten är helt automatiserad och bygger på algoritmer som utvecklas kontinuerligt av Debricked, för att de ständigt kunna hålla hög datakvalitet.

”Vi tror att öppen källkod är framtiden. Däremot måste företag bli bättre på att se till att det man importerar till sin mjukvara är säkert, och det är där vi kommer in i bilden” säger Debrickeds VD och medgrundare Daniel Wisenhoff.

”Vi förespråkar att man som organisation implementerar ett säkerhetstänk i hela utvecklingsprocessen, och gärna från allra första början. Vårt verktyg kan användas av både utvecklare, som kan få information om sårbarheter direkt när de pushar kod, och säkerhetsexperter som kan få en överblick av alla sårbarheter som finns i infrastrukturen” fortsätter Daniel.

”Medlemskapet kändes som ett självklart steg för oss, då vi vill vara med och främja svensk mjukvaruinnovation och stötta det fantastiska initiativ som Swedsoft är. Vi ser väldigt mycket fram emot att engagera oss i föreningen” säger Daniel avslutningsvis.

”På vår konferens STEW 2019 hade vi med Emil Wåreus från Debricked som en av talarna. Där gav han en uppskattad presentation kring utmaningar med öppen källkod och säkerhet. Vi är nu glada över att Debricked vill engagera sig i föreningen och jag ser fram emot engagemanget i dessa viktiga frågor” avslutar Gabriel Modéus, generalsekreterare, Swedsoft


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail