Swedsoft julbrev 2017

Idag gick årets julbrev ut till alla som prenumererar på nyhetsbrev och information från oss. Vi vill med detta mail önska er alla en riktigt god jul och tacka för ett fantastik 2017. Vi ser fram emot att se er alla igen under nästa år.

Du prenumererar väl redan på vårt nyhetsbrev? Om inte – anmäl dig gärna här.

Hej medlemmar och Swedsofts utökade nätverk,

För nästan exakt ett år sedan, den 22 dec, började jag ett julbrev med ”Ännu ett år har nått sitt slut, ett år där otroligt mycket har hänt i Swedsoft. När vi snart går in i 2017 gör vi det starkare än någonsin.” Ganska exakt vad jag hade för tanke när jag började skriva detta. För wow, vilket år 2017 har varit för Swedsoft!

Vi har under året lyckats få in fler strategiska projekt, fler nya medlemmar än något tidigare år, fler evenemang än tidigare på fler platser och så fortsätter det. I år tänker jag däremot inte gå in på alla detaljer (bland gamla nyheter hittar du mycket spännande), utan bara säga:

TACK, tack till alla er som engagerat er under året – medlemmar, samarbetsorganisationer, myndigheter, styrelsen och alla er andra. Utan allt det engagemang som finns runt föreningen hade vi aldrig kunnat göra så mycket som vi gör. Tack!

Om vi tittar framåt då?

Vi står inför ett år med många förändringar i vår omvärld; valår, programmering obligatoriskt(!) i svenska skolor, GDPR, hot mot fri handel och rörlighet i vår omvärld, cybersäkerhet och mycket mer som vi inte ens vet idag. Vi kommer därför ta vår föränderliga omvärld som utgångspunkt på vårmötet den 25 april i Växjö.

För Swedsofts del arbetar vi med ett antal projekt som vi har på gång (mer om dessa en annan gång), planering för event som Samling av mjukvarusverige, vårmöte, STEW med mera, samt med ett antal andra strategiskt viktiga frågor som vi har för avsikt att belysa än mer nästa år.

Tillsammans samlar vi svensk mjukvara.

Men innan dess är det dags för oss alla att få lite ledighet. Kansliet kommer att vara semesterstängt fram till 8 januari.

Till dess önskar styrelsen och jag er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Vänliga hälsningar,

Gabriel Modéus
Generalsekreterare

 

I nyhets-/julbrevet passade vi även på att hälsa årets nya medlemmar lite extra välkomna. Vi har under året har vi haft den stora glädjen att hälsa 13 nya medlemmar välkomna till föreningen.


Samt Björn K Johansson Consulting AB

 

Är ni intresserade av att också starta året med ett medlemskap i Swedsoft?
Läs mer om vad det innebär här och gör en ansökan här.


Nyheter


Ny styrelse i Swedsoft

Styrelsen för verksamhetsåret 2024-2025 valdes enligt nedan. Stefan Frank, Vitellius Invest                  

Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en