Vårmöte i Swedsoft med ny styrelse

Förra veckan var det dags för årets vårmöte, som blev digitalt i dessa tider. Under mötet gick vi igenom verksamheten 2019, tittade framåt och inte minst valde en ny styrelse.

Våra vårmöten (förenings-/årsmöte samt medlemsmöte) och höstmöten (medlemsmöten) utgör en viktig del av medlemmarnas möjlighet att styra inriktningen på föreningen. Därför är vi glada över att så många av våra medlemmar var representerade på ett möte som fått flytta digitalt i en tid när de flesta har fullt upp med annat.

”Den goda uppslutningen i dessa tider är ett viktigt bevis på våra medlemmars starka engagemang i att bidra till att utveckla och stärka svensk mjukvaruutveckling och -forskning” säger Richard Bunk, ordförande i Swedsoft

Under mötet uppstod intressanta diskussioner kring frågor från pålästa medlemmar (handlingarna finns tillgängliga för alla intresserade här). Dessa diskussioner bidrar till att arbetet i föreningen utvecklas och att vi tillsammans kan ta Swedsoft till nästa steg.

Under mötet fick vi även tacka Michael Mattsson på Blekinge tekniska högskola samt Niklas Lindhardt för deras stora engagemang i styrelsen under de senaste åren.

”Både Niklas och Michael har gett ett stort bidrag till föreningen och styrelsen med allt sitt engagemang. Tillsammans vill vi rikta ett stort tack till dem båda.” säger Gabriel Modéus, generalsekreterare, och Richard Bunk, ordförande, tillsammans. Richard Bunk fortsätter ”jag är tacksam över att fått ha kvar Niklas i styrelsen efter att han tackade nej till omval till ordförande.”

På vårmötet valdes två nya styrelseledamöter in:

Maria StranneMaria Stranne som är ansvarig för en global avdelning som utvecklar mobila appar och web-appar inom SKF. Hon har närmare 20 års erfarenhet av att utveckla mjukvarulösningar inom flera olika branscher.
Pelle BörjessonPelle Börjesson som är Key Account Manager och hjälper större företag att kompetensutveckla inom främst mjukvaruutveckling och förändringsledning (agilt, lean etc) på Informator Utbildning.

Styrelsen i Swedsoft består nu av:

  • Richard Bunk, Combitech & Högskolan i Halmstad – Ordförande
  • Birgitta Lundvik, Favro – Vice ordförande
  • Aurore Belfrage
  • Frida Andersson, Teknikföretagen
  • Henrik Lönn, AB Volvo
  • Maria Stranne, SKF
  • Markus Borg, RISE
  • Pelle Börjesson, Informator

”Jag är glad över den intressanta blandning av personer som styrelsen utgör och hur styrelsen tillsammans med kansliet skapar en god mix av personer med olika bakgrund och kompetenser”, säger Richard Bunk, ordförande

Även en ny valberedning valdes på vårmötet. Fredrik Paring, Cilbuper IT, valdes om som sammankallande och kommer utgöra valberedningen tillsammans med Anders Bratland, Raion, samt Michael Mattsson, Blekinge tekniska högskola.

Tack till alla er som deltog på mötet, till avgående styrelseledamöter och valberedningsledamöter samt välkommen till er som är nya i sammanhanget. Tack även till alla andra som engagerar sig i olika sammanhang i föreningen, tillsammans samlar vi svensk mjukvara.


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail