Solid Technology logotyp

Solid Technology ny medlem i Swedsoft

Idag välkomnar vi Solid Technology som ny medlem i Swedsoft. Solid Technology är experter inom systemutveckling och arkitektur med verksamhet i Stockholm och Göteborg.

“Med lång erfarenhet och välutvecklad förmåga att förstå kundbehov förstärker Solid Technology utvecklingsteam i krävande mjukvaruutvecklingsprojekt i vilka vi utnyttjar teknikens fulla potential för att uppnå eftersökt affärsnytta. Vår spets är excellens i teknikens framkant, kvalitetsarbete och att vi har en passion för mjukvaruutveckling”, säger Emil Robertsson, VD.

Emil berättar att visionen är att Solid Technology ska vara ett av de mest ansedda konsultbolagen i Sverige och en självklar partner för företag och myndigheter med krav på hög teknisk kompetens. De förklarar att grundprincipen är att samtliga medarbetare ska ha lång erfarenhet av systemutveckling och förbli erfarna experter genom att följa sin nyfikenhet och passion, genom kontinuerlig investering i vidareutbildning. “Det ständiga lärandet är en kärnprocess som vi drivs av. Vi fäster stort värde på kompetens, kunskap samt kvalitet eftersom vi förstår att teknikutvecklingen aldrig stagnerar och att den ökande digitaliseringen i samhället ställer krav på robusta, säkra och effektiva applikationer och system”, fortsätter Emil Robertsson.

Mångfald stärker oss
“Vi ser att mångfald stärker oss som helhet och ökar förmågan att ha rätt expert på rätt uppdrag. Vårt företag är av modernt snitt baserat på agila principer och sunda värderingar. Tydlighet, frihet och ansvar är självklarheter i vår organisation som aldrig blir så stor att individen blir en i mängden berättar Hamid Samadi, vice VD.

Vill stärka svensk mjukvaruinnovation
Solid Technology beskriver sin mission som att vara en starkt bidragande kraft i att återta och befästa Sveriges position som världsledande inom avancerad informationsteknik. Emil Robertsson förklarar “Vi har en oerhört fin historik och tradition inom mjukvaruinnovation i Sverige. Ända sedan tidigt 1980-tal har svensk industri tagit fram världsledande produkter, i vilka mjukvara spelat en viktig differentierande och möjliggörande roll. Innovation inom tjänsteområdet har sedan millennieskiftet skapat fantastiska mjukvaruintensiva bolag och tagit tillbaka Sverige till toppivå. Vi förväntar oss att lära från andra Swedsoft-medlemmar och ser fram emot att bidra med Solid Technologys kunskap och erfarenheter, i syfte att stärka svensk mjukvaruinnovation och -förmåga och återta en ledande global roll med hög konkurrenskraft på världsmarknaden.”

“Vi är glada över att välkomna Solid Technology till Swedsoft och ser fram emot deras engagemang i många av de viktiga frågorna. De kommer kunna bidra med mycket spännande utbyte med andra medlemmar i Swedsoft och fortsatt stärka Swedsoft i arbetet att öka svensk mjukvaras konkurrenskraft. ” avslutar Gabriel Modéus, Generalsekreterare i Swedsoft.

Välkommen till Swedsoft, Solid Technology!

 

 


Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med