Fria kurser och seminarium inom mjukvara

Idag släpper vi en lista med tips på kostnadsfria kurser och korta seminarium för yrkesverksamma som är tillgängliga nu eller i närtid

Uppdaterad med nya seminarier och passerade bortplockade den 24 september.

I dessa tider är det många som vill passa på att kompetensutveckla, samtidigt som det finns begränsade resurser för detta mer än tid. Vi har därför tillsammans med medlemmar från universitet, högskolor och organisationer satt ihop denna lista med kurser och föreläsningar som är tillgängliga för yrkesverksamma. Syftet är att de ska vara tillgängliga nu eller nära i tiden samt gratis och digitala.

Listan nedan delas upp på sådana som är tillgängliga nu, snart och tips på andra som gjort liknande listor eller plattformar som tillhandahåller kurser. Missa inte heller att vi på sidan Kurser för yrkesverksamma listar ordinarie ingångar till kurser anpassade för yrkesverksamma hos våra medlemmar.

Tillgängliga nu

Tillgängliga snart

  • Flertalet kurser: Kompetensutveckling inom AI och mjukvaruutveckling Olika Startdatum
    Mälardalens högskola erbjuder poänggivande onlinekurser för dig som vill lära dig mer om till exempel artificiell intelligens, maskininlärning, big data och mjukvaruutveckling.
    Flertalet kurser: Smart produktion Olika startdatum
    Mälardalens högskola erbjuder poänggivande kurser för dig som arbetar inom industrisektorn och vill veta mer om smart produktion inklusive Industri 4.0 och big data.
  • Kurs: Safety Critical Systems Engineering 9 november
    In this course, delivered via Zoom, a Safety Case for an industry related application will be built.
  • Online Workshop: A CASTOR Workshop on Dependable and Secure Systems 28 november
    The workshop program includes invited talks of industrial and academic speakers focusing on dependable and secure systems and aims at promoting a discussion of industry-academia cooperation in the area of dependable and secure systems.
  • Flertalet kurser: Kompetensutveckling inom smart industri, digitalisering och IT – Olika startdatum samt löpande
    På denna sida listas kurser inom smart industri, digitalisering och IT med datum när de planeras att ges, vid stort intresse kan kurserna erbjudas tidigare.

Andra platser där kurser listas


Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med