Nyhetsbrev December 2020

Efter ett annorlunda år blickar vi nu framåt mot 2021!

I årets sista nyhetsbrev berättar vi lite om vad som är på gång i Swedsoft men även om några av de sakerna som hänt. Du kan bland annat läsa om våra kommande event såsom STEW.  Är du intresserad av att få lära dig lite mer redan nu kan du anmäla dig till webinariet Privacy-by-Design Statistics som hålls den 15 december.

Förra veckan släppte regeringsuppdraget om Digital spetskompetens sin nya rapport Hur främjas digital spetskompetens i Sverige? En läsvärd rapport som lyfter olika definitioner av digital spetskompetens och statistik inom området (bland annat Swedsofts egna på båda områdena). Vi fortsätter vårt arbete och nästa Samling av mjukvarusverige har fokus på att ge input på förslagen som regeringsuppdraget tagt fram.

Under hösten har vi genomfört ett antal möten och event, främst digitala, såsom Lindholmen Software Development Day och om cybersäkerhet med Scania. På tema cybersäkerhet har Swedsoft även varit med i arbetet kring Innovationsnoden för cybersäkerhet som invigdes den 4 december.

Fick du inte nyhetsbrevet i ditt mail? Registrera dig idag för att få nästa!


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail