Trevlig sommar och höstens evenemang

Såhär i början av sommaren kan vi stanna upp och reflektera över en tid fylld av engagemang och händelser. Swedsoft har, genom en mängd olika projekt och nätverk, fortsatt att arbeta med frågor kopplade till svensk mjukvaruutveckling och forskning.

Under årsmötet välkomnades två nya ledamöter till styrelsen, Linda Örtlund, SKF och Patrik Sandgren, Teknikföretagen. Vi fortsätter att utveckla våra sektioner inom Swedsoft Expert Network och välkomnar intresserade att anmäla sig för att delta under 2023. Skicka ett mail till kansliet för att anmäla ditt intresse! Sektionen Cybersecurity träffades den 20 juni i Stockholm för att fortsätta sitt arbete med att säkerställa bra resultat för våra medlemmar. I augusti är det dags för Samling av mjukvarusverige, så missa inte chansen att anmäla dig!

Kansliet önskar er alla en vacker sommar!

Stefan, Camilla och Anna

Händer under hösten 2023

Samling av mjukvarusverige

Den 24 augusti, kl. 09:00-13:00, bjuder Swedsoft in till Samling av mjukvarusverige 2023 på Teknikföretagen, Stockholm.

I år ligger fokus på att ge input till Myndigheten för Yrkeshögskolan kring hur de bäst ska kunna svara mot behoven av livslångt lärande och framtida behov av mjukvarukompetens. Under en halvdag kommer vi diskutera AI:s påverkan på branschen och framtida mjukvarukompetenser.

->Läs mer här

NIS2 and the digitization of management systems

Den 8 september bjuder Swedsoft in till ett interaktivt webbinarium tillsammans med vår medlem Taipuva. Talarna Tord Ringenhall, VD och Carl-Philip Forss, konsult, Taipuva, diskuterar NIS2 och digitalisering av ledningssystem. Registrera dig idag!

Under seminariet kommer de:

  • Utforska sektorerna som omfattas av direktivet och de åtgärder som krävs för att möta dess krav.
  • Ge en snabb översikt över vad ett ledningssystem innebär och hur man digitaliserar det innan de talar om implementering av ISO27001:2022.

->Läs mer här

Save the date: STEW 2023

STEW, Software Technology Exchange Workshop, är en årlig konferens som sedan 2012 arrangeras av Swedsoft för att skapa utbyte mellan industri, akademi och offentlig sektor inom mjukvaruutveckling och -forskning. Årets tema för denna tolfte konferens är The Software engineer of the future. Save the date!

STEW organiseras av Swedsoft tillsammans med AB Volvo, Blekinge Tekniska Högskola, KTH, Linneuniversitetet, Mälardalens universitet, Saab, Scania, Svenska Elektro- och Dataingenjörers Riksförening and SKF.

->Läs mer här

 

Kommande seminarium och konferenser

‣  24 augusti – Samling av mjukvarusverige
‣  
8 september – NIS2 and the digitization of management systems
‣  
26 september – Cirkulära affärsmodeller med RISE
‣ 
10 oktober – Webbinarium med Blekinge Tekniska Högskola
‣ 
31 oktober – Webbinarium med Karlstad universitet
‣ 
15 november – STEW 2023, Software Technology Exchange Workshop
‣ 
5 december – Webbinarium med Mälardalens universitet


Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med