Stardots blir medlem i Swedsoft

Idag välkomnar vi en av våra senaste medlemmar Stardots till Swedsoft. Stardots har en applikationsplattform för forskning och utveckling inom akademi och industri.

Genom sin plattform möjliggör Stardots utveckling, kommersialisering, distribution och uppdatering av decentraliserade program avsedda för dataanalys. Programmen samlar in, analyserar och visualiserar forskningsdata inom exempelvis bildanalys, signalbehandling och maskininlärning.

Daniel Petrini, grundare och VD på Stardots, säger

”Syftet med plattformen är att bidra till en positiv samhällsutveckling genom att erbjuda datadrivna insikter och konceptet används idag framgångsrikt inom bl.a. materialutveckling, fysik och sjukvård. Swedsoft erbjuder ett brett forum för aktörer inom mjukvarubranschen och är en viktig spelare vad gäller utveckling av konkurrenskraften hos svensk mjukvara. Vi ser fram emot ett givande deltagande och samarbete.”

Daniel Petrini som är doktor i oorganisk kemi från Uppsala universitet och har över 15 års erfarenhet inom materialutveckling och dataanalys fortsätter

”Som forskare insåg jag att vi inte sällan har stora mängder ostrukturerad data som kan behöva behandlas manuellt i flera steg. Att som forskare då tvingas utveckla egna specifika program för detta är både tidskrävande och ineffektivt eftersom dyrbar tid från själva insikterna minskas. Stardots applikationsramverk och plattform minimerar den komplexiteten. Vidare kan tredjepartsutvecklare nå ut med sina färdiga algoritmer eller program på ett mycket enklare och snabbare sätt, vare sig det är som kommersiell produkt eller som applikation att använda inom akademierna.”

Stardots samarbetsparters inkluderar idag Uppsala universitet, Akademiska sjukhuset och MathWorks Inc. i Boston. Stardots har tre kommersiella produkter som använder sig av företagets plattform, exempelvis Evolved Horizon™ som har en patentsökt lösning för insamling och analys av sensordata kopplade till inbyggda system, t.ex. Arduino-kort. Produkten används idag av bl.a. av forskare vid Ångströmlaboratoriet på Uppsala universitet.


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail