Deposit ny medlem i Swedsoft

Idag välkomnar vi Deposit som nyligen blev medlem i Swedsoft. Deposit är en svensk leverantör av källkodsdeponering.

I mer än 20 år har Deposit arbetat med att hjälpa sina kunder, bestående av små och stora företag från en mängd olika branscher, med källkodsdeponering. Många av kunderna finns i Norden, men även på andra platser i världen.

Deposit beskriver att med källkodsdeponeringen får bolag som utvecklar mjukvara en konkurrensfördel genom att de tryggar kundens tillgång till källkoden om företaget skulle drabbas av allvarliga problem, exempelvis konkurs. Kunderna får en säkerhet att de kommer kunna få tillgång till koden och vidareutveckla sina system under givna förutsättningar tack vare förvaring hos en oberoende tredje part.

”På Deposit hjälper vi våra kunder att säkra den långsiktiga tillgången till källkoden och att depositionen är kontrollerad genom verifiering. Vi har länge haft ögonen på Swedsoft och ser nu fram emot samarbete med mjukvaruaktörer i Sverige för att öka den svenska konkurrenskraften – genom samverkan och påverkan inom viktiga områden” säger Tommy Svensson, vd, Deposit.

”Deposit är ytterligare en ny typ av medlem och vi är glada att se att föreningen fortsätter växa med olika aktörer inom mjukvarusverige. Jag ser fram emot Deposits engagemang i föreningen och kring våra frågor” avslutar Gabriel Modéus, generalsekreterare, Swedsoft.


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail