Anna-Lena Strömsten

Anna-Lena Strömsten, ny ledamot i styrelsen

Anna-Lena Strömsten, Head of People Development på Scania, är invald som en av två nya ledamöter i Swedsofts styrelse. Vi fick en pratstund med henne för att lära känna henne lite extra inför uppdraget.

Anna-Lena är ekonom i grunden och startade sin karriär som entreprenör i IT-branschen. Hon har under sitt yrkesliv prövat på en rad olika branscher och yrken, talangutveckling har dock gått som en röd tråd genom hela yrkeslivet. Det är en stor och viktig del även inom hennes nuvarande arbete.

– Jag tänker positivt och tar ofta ut glädje i förskott.

Sedan 22 år arbetar hon för lastbilstillverkaren Scania och brinner extra för att engagera människor i förändring.

– Det bästa som kan hända av att vara orädd och pröva något nytt är att vi lär oss av det. Många gånger är en idé helt rätt men ibland är tajmingen bara fel. Se på alla nya bolag som startat på fel tidpunkt, och så kommer någon lite senare och då plötsligt funkar det superbra!

Privat är hon båttokig och spenderar, så fort det är snöfritt, mycket tid till sjöss i Sveriges skärgård.

– Även motion, god mat och god dryck därtill får mitt hjärta att slå lite extra.

Vad ser du som det viktiga med Swedsoft och varför har du valt att engagera dig?

– Att Sverige finns på kartan både som mjukvarunation samt som innovations- och entreprenörsnation känns oerhört viktigt. Jag tror vi kan bidra till bägge delarna! Jag vill bidra med mitt engagemang, driv samt att tänka utanför boxen. Jag ser fram emot ett bra teamwork med de andra i styrelsen och så klart att ha riktigt roligt tillsammans!

Rätt hanterat, med många intressenter som jobbar starkt men också snabbt tillsammans, samt visar hur skickliga innovatörer vi kan vara, gör att framtiden ser ljus ut för mjukvara i Sverige.

Richard Bunk, ordförande i Swedsoft är tacksam för det värdefulla tillskottet till styrelsen.

– Det känns väldigt roligt att ha med Anna-Lena i styrelsen med sin långa erfarenhet från Scania så väl som andra IT-bolag. Jag är övertygad om att hon bland annat kommer kunna bidra mycket till frågan om kompetensförsörjning och livslångt lärande som Swedsoft arbetar hårt för, med sin erfarenhet av talangutveckling, säger han.

Några avslutande reflektioner Anna-Lena?

– Kul att få vara med, jag tar som vanligt ut glädjen i förskott och tänker att jag också kommer lära mig nya saker och ser fram emot att få jobba tillsammans med er!


Nyheter


Ny styrelse i Swedsoft

Styrelsen för verksamhetsåret 2024-2025 valdes enligt nedan. Stefan Frank, Vitellius Invest                  

Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en