Trevlig sommar!

Efter en spännande vår med bland annat många möten och event runt om i landet tar vi nu semester. Men först vill vi sammanfatta några hightlights från våren.

Det har varit en spännande vår där mycket har hänt. Vi har bland annat haft ett antal event så som Samling av mjukvarusverige där vi gav input till Digitaliseringsrådet (vilket sammanfattades i en rapport), vårmöte där en ny styrelse valdes och Lindholmen Software Development Day som vi i år återkommit som en av arrangörerna av.

Våren har även innehållit release av vår statistik om vikten av mjukvaruutveckling för svenska företag. Om du inte läst rapporten om den ännu så titta gärna på den. Du hittar en sammanfattande nyhet här och kan ladda ner hela rapporten här. Denna har vi under våren presenterat runt om i landet och även i Riksdagen.

Under våren har vi fått välkomna Systemite, Volvo cars och Starcounter som nya medlemmar i Swedsoft. Vi kan dessutom redan nu avslöja att vi till hösten kommer presentera/välkomna ytterligare ett par nya företag som medlemmar. Mer om det kommer…

Och detta är bara några av de många saker som hänt under våren. Till hösten är det bland annat dags för årets mjukvarukonferens, Software Technology Exchange Workshop, STEW. I år arrangeras konferensen på Malmö Universitet 17-18 oktober och har två teman open source och AI/ML kopplade till att utveckla mjukvara. Dessutom har vi lagt in ytterligare moment för ännu mer interaktion mellan alla närvarande. Om du inte redan anmält dig så passa på att göra det innan den 19 augusti då vårt Early bird erbjudande tar slut. Du registrerar dig här.

Nu vill vi bara önska dig en riktigt skön sommar. Kansliet är bemannat igen från och med den 9 augusti. Fram till dess läser vi inkommande mail sporadiskt.


Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med